Blogg

Resultat del 1 av smeller-cup :)

16.12.2015 20:51

Ha ha - jeg og Lotta ble nr 2, slått på tid av Masha og godrdonsetteren hennes :) Helt utrolig at vi gjorde det så bra :)

Morsomt :)

Smeller-cup, del 1 av 4

15.12.2015 23:56

I ettermiddag dro jeg og Lotta til Lade for å delta på smeller-cup, del 1. Av totalt 4 del-konkurranser. Jeg hadde ikke store ambisjoner, med siste treninger i bakhodet. Og Lottas tap av motivasjon når belønninger lar vente på seg.
Så jeg sa fra med en gang, at jeg akter å belønne - med leke -siden godbiter ikke er lov, etter hvert funn.

 

Siden det å bygge motivasjon er viktigere enn å vinne konkurranser, startet jeg med å gå noen runder på EN bane. Med smeller og ID-lukt i EN boks. Og belønnnet idet Lotta markerte på rett sted. Med dralek, Og mens jeg belønnet skiftet Stig posisjon på boksen i banen. Jeg gjentok dette noen få ganger før hun fikk pause i bilen (Og jeg tok ut Sara som "pause-underholdning" for min del, og trente noen runder med henne).

Deretter var det konkurranse:

Lotta fikk smelleren utenfor ringen. Jeg belønnet som vanlig. Vi stillte oss opp på startstreken og idet vi var klar fikk vi gå inn og klokka starta.

Hun gikk første banen, markerte - jeg markerte for funn - det var rett - belønning med dralek til neste bane. Og Dermed gikk Lotta alle fire baner uten feilmarkeringer. Med dralek mellom hver bane. Tiden var 1:09, og maks poengsum.
Veldig bra.
I neste runde tenkte jeg å teste henne litt. Og unnlot å belønne på første bane. Dermed fallt hun litt av. Hadde JEG tenkt to tanker hadde jeg ventet med å ikke belønne til andre eller tredje bane. Men shit au. Vi fikk to -tror jeg - feilmarkeringer. Og tiden ble lit lenger fordi hun virret ut i andre banen og forstod ikke hvorfor hun ikke fikk belønning.
Dermed lærte JEG enda en ting ;)

Morro var det lell :)

 

Under er videoer jeg tok av mine medkonkurrenter. Vi har det veldig morsomt - og alle er egentlig mest opptatt av å delta. Lite opptatt av å "vinne". Vi vinner uansett mest når vi har det morsomt sammen med hundene våre og de andre tobente :) og når vi ser at hundene har det morsomt :)

 

 

Kurshelg 2/7, instruktørkurs

22.11.2015 21:19

Denne helgen har gått med til instruktørkurs. Helg nr 2 av 7, i regi av DogLife.
Veldig bra, er konklusjonen etter to helger. Jeg lærer mye, og får supplert mye av den kunnskapen jeg har fra før.

 

Denne helgen har hatt fokus på adferd, og mentaltesting av hund. Og ble "avsluttet" med at vi vurderte hverandres hunder ved hjelp av enkle observasjoner.

 

Jeg hadde med meg Sara i dag. Og hun var som forventet:
Godt gemytt, sosial, om enn avventende. Ikke utpreget oversosial, men tar gjerne kontakt når jeg har tatt initiativ til kontakt med "den fremmede". Har ikke utpreget behov for å ta kontakt med fremmede umiddelbart, men tar gjerne kontakt så snart hun har plassert dem som del av "flokken". Ikke forsvarslyst. (Så hennes forsvarlyst hjemme er nok i stor grad territorial og stikker ikke dypt).  Glad i mat, lar seg leke opp med godbiter. Tilbyr adferder (ikke uventet siden hun er klikketrent). Lek bryr hun seg ikke om - hallen er for stor med for mange lukter som må sjekkes ut. Hjemme er hun motsatt - henter gjerne leker - ev en sokk  - for å leke med meg. Sosial lek vel og merke.
Hun likte Cahtrine (kursleder), og hoppet gjerne opp på henne for å gi litt suss og slikk ;)

Beteende og personlighets beskrivning BPH - for alle hunderaser

21.11.2015 00:44

www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Ip5LfESucME

En elg i hånden....

22.10.2015 00:15

Jeg er ikke spesielt glad i elg. I mine øyne er de store og skumle dyr, og jeg trives best når min kontakt med elg dreier seg om noe som eventuelt ligger på middagstallerkenen min.
Dessverre da - så bor jeg i den kommunen med høyest elgtetthet i hele Norge - har det blitt meg fortalt (og det tror jeg så gjerne!), og huset mitt ligger sånn ca midt i -ev like ved, et elgtråkk.  Selv om jeg per def bor i en by.

I ettermiddagen var planen å dra ned "på åkeren" med Lotta og Sara, 400 meter nedenfor huset mitt, og dit kommer jeg meg via en skogsveg gjennom litt skog og kratt. Vi hadde spontant i ettermiddag avtalt et "leketreff" med en nabo, som også har hund - en risenschnauzer-airdaleterrier-blanding. Zorro. Så da klokkeslettet nærmet seg dro jeg ned på åkeren med hundene og slapp dem der og lekte med ball-apport mens vi ventet på Zorro og eier. Men så ble Sara litt "rar", - litt skvetten - og fikk et kroppsspråk som jeg forbinder med elg. Og kikka rundt meg - og jepp! - der stod den. En stor kar. Et lite stykke ovenfor oss, i skogskanten mot åkeren.
Jeg fikk samla med meg hundene og skapte større avstand mellom meg og kjempen, og ventet videre på Zorro og eier et stykke lenger ned mot elven, litt utenfor åkeren. Og dermed oppdaga jeg kjempe nr 2 - som stod rett ved skogsvegen - og Zorros eier Sissel kom til å passere denne ganske tett - sånn ca 3 -meterish-tett - og jeg fiska frem telefonen for å advare henne. Men for seint. Hun kom allered oppi bakken, og idet hun passerte elgen, bråstoppa Zorro og dro i retning elg. Sissel forstod ikke hvorfor han var så oppsatt på å dra i retning av krattet der og dro han med seg videre mens hun vinka til meg. Idet hun kom innenfor høreavstand sa jeg - "Det står en elg bak deg"....

Lekedate på åkeren var derfor totalt uaktuelt - og det var like uaktuelt å gå hjem og passere herr Kjempe-ved-veien med tre stk hund. Så vi måtte gå en lengre omveg hjem. Og langs den omvegen var der heldigvis en annen åker -uten elg (vi sjekka før vi slapp hundene løs der)  der de firbente virkelig fikk tatt seg ut. For Lotta er ei ertekråke som gjentatte ganger snappa Zorros kong rett foran nesen hans og dro avgårde med den med Zorro etter, og Sara som sekunderte Lotta (er man storesøster så er man det, selv til enerverende lillesøstre!) og de løp om kapp som om det var med livet som innsats. Morsomt å se hvordan Sara skar av Zorro de gangene han nærma seg Lotta :)
Så da vi gikk videre omvegen hjem, var de tre allerede ganske slitne. Nesten hjemme - ca 200 meter fra huset mitt - blir Sara igjen "elg-rar" - hun legger seg i bue, lav i kroppen og tydelig ikke bekvem, drar seg så langt hun greier fra skogskanten langs vegen, og hun gir tydelig uttrykk for at der er noen som står i krattet der. Og slappet av igjen idet vi har passert stedet. Så jeg er ganske sikker på at elg nr 3 på turen vår i dag stod akkurat der.

Vi kom oss hjem igjen, gjennomvåte av regnværet, og uten å ha blitt fotfulgt av elg-kjempene. Slitne hunder. Og eier som håper at elgene finner seg en annen skog og annen åker å beite i snarest.....

Hund og ferie

12.10.2015 21:17

Noen ganger her i verden blir det slik at man ikke kan ta med sine kjære firbente på ferie. Slik ble det for oss nå i starten av oktober, der jeg, mine to yngste håpefulle, min ektemann og min mor, dro en tur til Spania for å forlenge sommeren litt. Der er ikke lov å ha med hund på stranden der (costa blanca), man kan ikke la hundene sitte i bilen pga varmen (vi hadde stort sett mellom 25 og 31 grader mens vi var der nede), og det å la hundene tilbringe dagene alene i en leilighet med masse naboer tett rund er heller ingen god løsning.

Så dermed ble hundene hjemme i Norge.
Sara fikk være hos sin oppdretter, som tilbød meg spontant å ha henne mens jeg var bortreist. Noe jeg ble veldig glad for. De er ikke bare mine oppdrettere, men gode venner, og de eneste som utenom mine barn, og mann, mine søsken og mine foreldre, som slipper gjennom "blokkaden" jeg har lagt inn på telefonen min om natten. Og Sara fikk deilige dager med turer ute sammen med oppdrettere og de andre hundene de har, forøvrig Saras søsken, halvsøsken og nevøer.

Lita ble hjemme hos min eldste sønn.

Og Lotta fikk dra på feriekoloni hos Cathrine og hundepatruljen, og kose seg med flatcoat Olliver hele døgnet og de andre hundene på turer dagtid.

Og gjett om jeg var glad for samvittighetsfulle hundepassere da ting virkelig skar seg:
Vi skulle komme hjem søndag ettermiddag. Med fly. Samme morgen dro sønnen vår til USA med fly. Dvs han flyttet til USA den morgenen, for å studere. Det ingen av oss forutså var at tåken skulle legge seg tykk over Værnes og sørge for at alle fly ble kansellert. Og dermed ble Lita værende hjemme alene...og panikken steg i både mitt og datterbarnets hode.
Det var da Cathrine ringte og ble vår reddende engel: I sin varme omtanke for Litas ve og vel, som hun forstod nå var uten tilsyn, tilbød hun seg å dra hjem til oss og hente henne og ta seg av henne til vi kom oss hjem igjen. Gjett om vi ble glade!!
Så mens vi satt hele natten i en leiebil for å komme oss hjem, sov Lita og Lotta fornøyde hos Cathrine, og fikk morsomme turer både søndag kveld og mandag formiddag.
Cathrine er verdt sin vekt i gull, dekket med diamanter!!

Storesøster Sara

02.10.2015 21:50

Noen bilder av Sara, tatt på fjellet i dag. Stand på rype. Fotograf: Per Nymark.

1 år i dag :)

13.09.2015 00:00

I dag, 13.09.2015 fyller Lotta og kullsøsken 1 år.

De er en flott søskenflokk som alle har hatt fornøyde eiere dette året. Lotta er for oss - den perfekte lille springer spaniel frøken. Kun gode sider, og ingen personlighetstrekk vi ikke liker :)
Gratulerer med dagen til alle kullsøsken:
Engsoleias Ace - Laro

Engsoleias Aidan - Copper

Engsoleias Adira - Zelda

Engsoleias Alina - Birka

Engsoleias Aleah - Helma

Engsoleias Alexa - Alexa


Engsoleias Aro døde dessverre i en ulykke tidligere i år. :(  

 

Lotta feirer dagen med en hundeøl og noen ekstra godbiter, og en ekstra treningsøkt :) Og vi heldige tobente eiere feirer med sjokolademousse-kake :)

Video laget av oppdretter i anledning dagen.

Lotta

30.08.2015 23:05

Om to uker er Lotta ett år gammel.
Og har vært hos oss i ca 10 mnd.
Oppsummert:
Hun er en utrolig nydelig hund. Utenpå og inni. Hun passer familien vår som hånd i hanske. Førerorientert, aktiv, energisk, ingen diller eller nevroser. Vakker - virkelig vakker; slank, nett og atletisk. Nydelig pels og farge. Feminint og vakkert hode og øyne. Hva ev utstillingsdommere måtte mene bryr jeg meg lite om. Jeg vet hva jeg ser.
Godt gemytt. Hun har humor. Hun er sosial. Hun tar instrukser og korreksjoner. Hun er lettlært. Etter dette året sammen med henne greier jeg ennå ikke se ett eneste negativt trekk hos henne. Og hun er smart, med selvoppholdelsesdrift ift andre hunder. Hun leser andre hunder veldig godt og vet akkurat hva hun må gjøre for å ta vare på seg selv. Og hun leser MEG ;)
Blandt alle de hunder jeg har hatt gjennom årene, er hun blandt de som virkelig har funnet gjenklagen i meg. Som Sara har og gjør. Og som Sesi og Easy gjorde - de to som jeg kommer til å savne så lenge jeg har hukommelse intakt.  Og min elskede Snupi - min barndoms og ungdoms alter-ego, den ENE man aldri aldri glemmer. Blandt de få som virkelig setter seg i hjerteroten.
Så da spiller det ingen verdens rolle hvordan man skårer - verken på utstilling eller på ymse prøver. Med maks skår på hjemmebane har man de poengene man trenger her i verden :)


 

Utstilling Trøndelag selskapshundklubb, og besøk av Salto

29.08.2015 13:14

Når man står opp tidlig så rekker man mye ;)
I dag stod jeg og datter opp kl 0700, luftet og foret hunder, pakket bil og tok med oss Lotta for å stille henne i juniorklasse på utstilling på Støren. Dvs - det var datter som skulle stille - jeg hadde egentlig hatt et lite håp i dag tidlig om at hun ville ombestemme seg fordi hun var trett, men dengang ei. At mor er sliten etter lang jobbuke er ingen akseptabel grunn for å droppe utstilling - fikk jeg klar beskjed om.
Så vi dro.
Det siste jeg sa før de gikk i ringen var at hun må fristille Lotta. For hun liker ikke mas der man styrer med bakben og bakpart osv. Men hvorfor høre på mor? ;)

Jeg stod utenfor og så på det hele, og så dermed godt hvordan Lotta knøt seg og protesterte mot å bli "styra med". Dermed ble fremvisninga i dag så som så. Hun fikk likevel vist frem under bevegelse hvor atletisk Lotta er, og at hun er bra bygget. Så kritikken ble likevel bra.
"Utmerket type og størrelse. Godt formet feminint hode, fint uttrykk. Korrekt bitt. Meget god hals, normale vinkler, men noe fremskutt skulder. Bra utviklet bryst. Korrekt hale. God pels og farge. Beveger seg bra fra siden, må bli fast i front. Bra bevegelser." Excellent ble "endelig dom" for dagen.

Likevel var der en misfornøyd på grense til gretten handler som kom ut fra ringen, og som var irritert fordi "hunden ikke samarbeider". Da kom der en lekse fra gamle mor om at hunden er det ittno gæli med, men at fører både må trene mer, og ta til seg råd om ikke å styre og mase med bakpart og føtter. Men om fører vil, skal mor shape inn fristilling med kommando.
Etter å ha tenkt ca 1 time på forslaget ble det vedtatt enstemmig. ;)

 

Vel hjemme tok jeg med meg Lotta og Salto - en hyggelig firbent herremann som er på besøk i helgen, på tur i skogen. Der fikk de søke i tett kratt etter tenisballer. Veldig morsomt, og de løp rundt i tett kratt, rullet seg i gress og andre "greier" og løp etterhverandre mellom søksøktene, i ca en time. Da var de begge så inngnidd med gjørme og leire  at jeg ikke kunne ta dem inn i huset igjen uten videre. Lita og en nå blid igjen datter ble med til Hestsjøen der alle de tre hundene fikk svømt og kost seg og dermed vaska av seg sand, gjørme, leire med mer.

Tre av fire hunder sløver nå passe slitne mens vi tobente forbereder familiefeiring av 15-årsdag. Sara takler heldigvis noen rolige dager uten å bli vippa av pinnen.

<< 10 | 11 | 12 | 13 | 14 >>

Blogg

Så er vi godt inn i 2022

20.01.2022 00:26
Og har planer.  For meg og hundene. Som jeg nok kommer til å skrive en del om i løpet av året. Trening, trening og mer trening. Så langt livet mitt gir rom for det.      Igjen - Rim er verdens søteste hund. Følsom, myk, lydig. Opptatt av mor og My. My er bestevennn, lekekompis,...

Puddel-helvete

06.01.2022 21:34
Ja, jeg har ikke skrevet så mye om Diva, vårt lille "puddel-helvete". Og det er altså ikke et tilnavn hun har fått fordi vi ikke liker henne. For vi liker henne. Men hun er et lite "helvete". Som de andre på samme kull som hun kommer fra. Hissig, ressursforsvar, lite håndterbar. Noe som er litt...

2022 - en ny start?

02.01.2022 16:17
2022 er her. I dag 2.januar. Oppsummeringen av 2021 er ganske trist. Mye sykdom hos hundene mine - i det hele tatt så hadde jeg enten syk, nyoperert eller skadet hund fra april til og med november..... og sånn utenom hund - altfor mye jobb. Altså legejobb. Ca sånn 1, 5 årsverk totalt. Hvilket vil...

Heldige meg

16.11.2021 23:00
Ja, jeg føler meg heldig. Også som hunde-eier. Jeg har tre fantastisk flotte hunder. Med energi, drift, fokus, arbeidslyst og arbeidsglede. Tre helt ulike raser. Men det gjør det hele enda morsommere. Spesielt siden alle tre er så morsomme å trene med :)  Lotta er min potet av en brukshund....

Og oktober gikk som en vind

14.11.2021 22:50
Langt inne i november, snart advent, og oktober fløy avgårde med sjumilsteg. 16. - 17.oktober var igjen i Hønefoss på kurs med Siv Svendsen. Veldig lærerikt, og inspirerende. Hyggelige folk og mange fine hunder. Og jeg blir for hver dag og uke som går bare mer og mer fonøyd med både Rim og My. De...

Det går opp og det går ned

02.09.2021 18:43
Livet er fullt av svinger og det er jammen meg hundelivet også. Vi avsluttet august med to helger med intensiv hundetrening, på kurs med Siv Svendsen. Veldig bra kurs, og både Rim og My fikk vist at der bor mye i dem begge. De er begge intense, er hunder som vil jobbe hardt om nødvendig for å oppnå...

Lille My

09.08.2021 20:10
My er nå 15 og 1/2 uke. Og jeg begynne rå bli LITT kjent med henne.  Hun er ingen "enkel" valp. Fra et treningsperspektiv.  Hun er "enkel" på den måten at hun raskt leser situasjoner, hun har funnet ut hvordan hun best fungerer inad i familien, og hva som lønner seg for henne i...

Familieforøkelse

16.07.2021 01:41
Livet er dynamisk. Inkludert "hundelivet".  Da Rim fikk påvist skulderskade, og operasjonen viste seg å ikke være helt vellykket, gikk jeg litt i tenkeboksen. Jeg er en "energisk" person. Som er over gjennomsnittet aktiv med hund. Men jeg innser at jeg kan "ta lurven" av en hund som ikke er...

Ferie: Norge på Tvers

07.07.2021 18:37
Nå i juni har jeg hatt to uker etterlengtet ferie. Og brukte tiden til å gå Norge på Tvers. En tur som anbefales.  Kort oppsummert:  Dag1; vi gikk fra Hegra festning til Kvitfjellhytta.  Ca 21 km. Da vi starta var temperaturen rundt 16 - 18 grader. Akkurat passe, og stigningen fikk...

Ferie

22.06.2021 22:06
Endelig ferie!!  Jeg trengte ferie nå! Jeg er - mildt sagt - sliten i hodet av korona.    Så nå har jeg to uker med ferie, og i gang med første uken. Og planen er å GÅ! Gå i Norge. I fjellet. Gå, og gå. Og rense hodet for alt annet enn her og nå.  Jeg skal gå en lang tur sammen...
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Tema: Blogg

Ingen kommentarer funnet.

Ny kommentar

Fotogalleri: Blogg

Fotogalleriet er tomt.