Blogg

1 år i dag :)

13.09.2015 00:00

I dag, 13.09.2015 fyller Lotta og kullsøsken 1 år.

De er en flott søskenflokk som alle har hatt fornøyde eiere dette året. Lotta er for oss - den perfekte lille springer spaniel frøken. Kun gode sider, og ingen personlighetstrekk vi ikke liker :)
Gratulerer med dagen til alle kullsøsken:
Engsoleias Ace - Laro

Engsoleias Aidan - Copper

Engsoleias Adira - Zelda

Engsoleias Alina - Birka

Engsoleias Aleah - Helma

Engsoleias Alexa - Alexa


Engsoleias Aro døde dessverre i en ulykke tidligere i år. :(  

 

Lotta feirer dagen med en hundeøl og noen ekstra godbiter, og en ekstra treningsøkt :) Og vi heldige tobente eiere feirer med sjokolademousse-kake :)

Video laget av oppdretter i anledning dagen.

Lotta

30.08.2015 23:05

Om to uker er Lotta ett år gammel.
Og har vært hos oss i ca 10 mnd.
Oppsummert:
Hun er en utrolig nydelig hund. Utenpå og inni. Hun passer familien vår som hånd i hanske. Førerorientert, aktiv, energisk, ingen diller eller nevroser. Vakker - virkelig vakker; slank, nett og atletisk. Nydelig pels og farge. Feminint og vakkert hode og øyne. Hva ev utstillingsdommere måtte mene bryr jeg meg lite om. Jeg vet hva jeg ser.
Godt gemytt. Hun har humor. Hun er sosial. Hun tar instrukser og korreksjoner. Hun er lettlært. Etter dette året sammen med henne greier jeg ennå ikke se ett eneste negativt trekk hos henne. Og hun er smart, med selvoppholdelsesdrift ift andre hunder. Hun leser andre hunder veldig godt og vet akkurat hva hun må gjøre for å ta vare på seg selv. Og hun leser MEG ;)
Blandt alle de hunder jeg har hatt gjennom årene, er hun blandt de som virkelig har funnet gjenklagen i meg. Som Sara har og gjør. Og som Sesi og Easy gjorde - de to som jeg kommer til å savne så lenge jeg har hukommelse intakt.  Og min elskede Snupi - min barndoms og ungdoms alter-ego, den ENE man aldri aldri glemmer. Blandt de få som virkelig setter seg i hjerteroten.
Så da spiller det ingen verdens rolle hvordan man skårer - verken på utstilling eller på ymse prøver. Med maks skår på hjemmebane har man de poengene man trenger her i verden :)


 

Utstilling Trøndelag selskapshundklubb, og besøk av Salto

29.08.2015 13:14

Når man står opp tidlig så rekker man mye ;)
I dag stod jeg og datter opp kl 0700, luftet og foret hunder, pakket bil og tok med oss Lotta for å stille henne i juniorklasse på utstilling på Støren. Dvs - det var datter som skulle stille - jeg hadde egentlig hatt et lite håp i dag tidlig om at hun ville ombestemme seg fordi hun var trett, men dengang ei. At mor er sliten etter lang jobbuke er ingen akseptabel grunn for å droppe utstilling - fikk jeg klar beskjed om.
Så vi dro.
Det siste jeg sa før de gikk i ringen var at hun må fristille Lotta. For hun liker ikke mas der man styrer med bakben og bakpart osv. Men hvorfor høre på mor? ;)

Jeg stod utenfor og så på det hele, og så dermed godt hvordan Lotta knøt seg og protesterte mot å bli "styra med". Dermed ble fremvisninga i dag så som så. Hun fikk likevel vist frem under bevegelse hvor atletisk Lotta er, og at hun er bra bygget. Så kritikken ble likevel bra.
"Utmerket type og størrelse. Godt formet feminint hode, fint uttrykk. Korrekt bitt. Meget god hals, normale vinkler, men noe fremskutt skulder. Bra utviklet bryst. Korrekt hale. God pels og farge. Beveger seg bra fra siden, må bli fast i front. Bra bevegelser." Excellent ble "endelig dom" for dagen.

Likevel var der en misfornøyd på grense til gretten handler som kom ut fra ringen, og som var irritert fordi "hunden ikke samarbeider". Da kom der en lekse fra gamle mor om at hunden er det ittno gæli med, men at fører både må trene mer, og ta til seg råd om ikke å styre og mase med bakpart og føtter. Men om fører vil, skal mor shape inn fristilling med kommando.
Etter å ha tenkt ca 1 time på forslaget ble det vedtatt enstemmig. ;)

 

Vel hjemme tok jeg med meg Lotta og Salto - en hyggelig firbent herremann som er på besøk i helgen, på tur i skogen. Der fikk de søke i tett kratt etter tenisballer. Veldig morsomt, og de løp rundt i tett kratt, rullet seg i gress og andre "greier" og løp etterhverandre mellom søksøktene, i ca en time. Da var de begge så inngnidd med gjørme og leire  at jeg ikke kunne ta dem inn i huset igjen uten videre. Lita og en nå blid igjen datter ble med til Hestsjøen der alle de tre hundene fikk svømt og kost seg og dermed vaska av seg sand, gjørme, leire med mer.

Tre av fire hunder sløver nå passe slitne mens vi tobente forbereder familiefeiring av 15-årsdag. Sara takler heldigvis noen rolige dager uten å bli vippa av pinnen.

Jaktanleggsprøve på Støren, 23.august 2015

23.08.2015 15:35

Rett og slett for å se hva som "bor" i Lotta, meldte jeg oss på jaktanleggsprøven, med prøvedato i dag. Så vi stod opp i otta, dro hjemmenfra ca kl 0645, fikk fyllt disel på bilen og traff deretter oppdretter Kathrine med ektemann Tommy, og hang meg på bak dem til prøvestedet som lå i naturskjønnt terreng i nærheten av Støren. Fint vær. Altfor fint.....

Vi hadde en lærerik dag. Jeg fikk se og erfare hva en slik prøve går ut på, og de ulike momentene i den. Og dermed ser jeg hva vi må trene på, helt konkret. Noe som jeg har syntes har vært vanskelig å vite veldig konkret i hodet mitt, når man ikke har vært gjennom prøven før.

Rett ut sagt: Jeg og Lotta strøk. Velfortjent. Og jeg fikk forsåvidt ennå en gang bekrefta hva som er Lottas "svake" sider (avhenger av kontekst om de skal regnes som svake eller sterke). Og jeg har en anelse om at en god del av feilen der kan tillegges meg, og noe jeg gjør, men jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med akkurat det.

Oppmøtetid var kl 0830. Ved skihytta i Frøsetmarka. Da vi ankom stod solen allerede ganske høyt på himmelen, og det var allerede ganske varmt. Vi var 8 påmeldte og oppmøtte til prøven, og jeg trakk prøvenr 6. Dvs jeg skulle ut som nr 6 av 8. Så første del av dagen gikk med på å vente på tur.
Så vi ventet. Luftet hund, vannet hund. Og ventet. Og det ble varmere og varmere, noe som gjorde meg en smule betenkt. Lotta takler ikke varme spesielt godt.

Klokka ca 11 ble det min tur å gå feltdelen av prøven. Første delen er test på tilgjengelighet. Den gikk greit - hun er en sosial skapning som elsker alle. Neste del var selve feltsøket. Da skal hunden søke etter fugl, og vise at den kan søke slik en spaniel skal. Men Lotta var ikke spesielt interessert i å søke i dag. Jeg så at hun var varm, og hun peste ganske intenst hele tiden mens vi var i terrenget. Hun var mest opptatt av MEG, og hvor jeg var til enhver tid. Jeg vet av erfaring med Lotta at jeg MÅ forholde meg ganske passiv for å tvinge henne til å ta initiativ selv og ikke bare vente på kommando. Men i dag kom hun ikke i gang selv, overhodet. Hun var bare på tur - med mor, og det viktigste var å ha koll på hvor mor var til enhver tid....
Av nyskjerrighet prøvde vi apport med skudd. Hun skvatt av skuddet og så dermed ikke at en dummy ble kasta ut i terrenget. Hun ville heller ikke gå ut i søk etter dummyen på kommando. Dommeren tolket henne som berørt av skuddet, men jeg - som kjenner henne - tror ikke den berørtheten stikker så dypt. Jeg oppfatta henne mer som passiv pga varmen, og fordi settingen var uvant ble hun usikker og dermed veldig opphengt i MEG.

Hun fikk poeng for lydighet....

Andre del av prøven ble avholdt ved et vann i nærheten. Da skulle hunden sitte 5 meter fra vannkanten, det blir avfyrt et skudd, en død and blir kastet ut i vannet og på kommando skal hunden apportere anden. Skuddet gikk av - og denne gangen uten at Lotta brydde seg om skuddet - anda ble kasta - og DET så hun, og da var det ikke noe problem å sende henne ut i vannet. For vann er det beste i verden. HUn svømte ut, fikk tak i anda, men dessverre bare i vingen, og svømte inn med fuglen noe klumsete pga grepet hun hadde - mista den en gang mens hun svømte, plukka den opp igjen, og svømte videre mot land med den. Men jeg SÅ på blikket hennes at hun hadde ingen intensjon om å levere fra seg fuglen. DEN ville hun ha selv ja!! Så da hun kom på land prøvde hun å snike seg unna ned i et sivkratt med anda - og jeg måtte gå etter og hente den derfra.
Vi bestod vanndelen av JAL, men med det elendige feltarbeidet ble det uansett stryk.

 

Dommeren var veldig hyggelig, og gav meg mange gode råd på vegen. Så jeg har lært mye i dag. :)

Det at vi strøk tar jeg ikke særlig inn over meg. Slik er det noen ganger. Lotta er ung, uerfaren med feltarbeid (pga båndtvangen har hun nesten ikke gått løs i terrenget), og ennå ikke helt fått vekket jaktlysten i skogs-og fjelleterreng. Så hun forstår ikke at der kan være fugl i kratt og busker ennå. (Langs elva nedenfor huset vårt derimot.... DER trigges hun av fugl).  Varmen (27 grader i dag...) gjorde henne sløv (hun er jo vanligvis veldig energisk), og som kombinert med den uvante settingen gjorde at førerorienteringen hennes ble veldig forsterka. Så vi må jobbe med hennes evne til å frigjøre seg fra meg. Og vi må jobbe med avlevering av and.... :P

Jeg har en mistanke om at noe ved meg kan bidra til å dempe Lottas selvstendighet og initiativ, men jeg vet ikke helt hva. Om det er noe jeg gjør, eller bare min "personlighet". Hun trenes positivt, uten bruk av straff, og har i så måte ingen grunn til å bli dempa. Men hun er en følsom hund, så det er mulig noe ved ansiktsmimikken min, kroppsspråket, eller noe helt annet jeg ikke helt griper, bidrar til å gjøre henne litt for lydig og førerorientert. Ev så er hun bare født slik.
Hun er veldig enkel og velfungerende i hverdagen, som er det som betyr mest :)

Oppdretter Kathrine gjorde det som alltid bra med både mamma Bitten og kullsøster Alexa. :)

 

  

Hundepatruljen :)

29.07.2015 19:18

Tidlig i  vår var jeg på et kurs. Der traff jeg en annen kursdeltaker, Cathrine, og hennes hund. I løpet av få kurskvelder fant jeg ut at Cathrine er veldig opptatt av å behandle dyr etisk og moralsk rett. Alle dyr. Og hun er om mulig enda mer positiv i sin treningsfilosofi og omgang med hund enn det jeg er.
Og jeg fant ut at hun driver Hundepatruljen. De tar med seg kundenes hunder ut på tur, og gir hundene en dag der de får oppleve mye morsomt.
Så jeg gjorde noe jeg aldri tidligere hadde trodd jeg skulle gjøre: Jeg leverer Lotta til Hundepatruljen (dvs de henter henne og de leverer henne hjem på ettermiddagen) en dag i uka. Lotta får da treffe mange andre hunder av alle slags raser og farger, og blir godt sosialisert til hunder med alle typer kroppsspråk. Og hun blir vant til katt, og får treffe hest, og bli med på deilige turer med bading, gjørmebading, lek med andre firbente. Og jeg går på jobb de dagene, vel vitende om at Lotta får en fantastisk dag der hun lærer mye, hos en hundepasser jeg stoler på behandler henne bare pent. Og jeg får hjem en sliten, men glad hund.

Hundepatruljen i Trondheim har en stor og veldig fornøyd kundegruppe. Og jeg er en av dem. :)
Og en bedrifts kunder er vel de nærmeste til å kunne uttale seg om kvaliteten på en tjeneste, innholdet i den og ikke minst "lovligheten". Ikke konkurrenter som har som agenda å presse andre ut av "markedet" med simple metoder og tilsynelatende vikarierende motiver.  

10 måneder i dag

13.07.2015 18:24

I dag fyller A-kullet til Kennel Engsoleia 10 måneder.
Jeg tror ikke jeg kan få sagt nok ganger hvor utrolig fornøyd jeg er med Lotta. På alle måter. Og inntrykket er det samme fra de andre valpekjøperne av dette kullet - så langt som jeg har fått med meg - de er fornøyde med hundene de har fått.

For å beskrive Lotta som JEG kjenner:
Hun har godt gemytt. Godt humør. Har temperament. Treningsmotivert. Fører-orientert. Energisk. Lett å motivere gjennom både lek og godbiter. Og har en veldig grei av-knapp. Så hjemme kan jeg bare "skru henne av" og hun slapper av på gulvet, ev i sofaen. Uten å lage noe mere styr. Lite lyd i henne. Det er en fordel siden vi bor rett ved skole og butikk og busstopp. Ikke en lyd overhodet når folk og hunder og busser passerer og stopper utenfor huset vårt.
PÅ tur holder hun seg nær meg. Samtidig har hun tydelig sterke jaktinstinkter på fugl. Liker å bade - elsker vann - svømmer på eget initiativ. Hun tar tjapt nye "øvelser", og nye ferdigheter hun må tilegne seg. Morsom å trene med.
I det hele tatt - jeg kunne ikke ha fått en bedre engelsk springer spaniel :)

På tur i Folldal

10.07.2015 19:29

I dag har jeg og Lotta vært på fjelltur i Folldal. Sammen med alltid blide og vakre Vigdis - som har et daglig pågangsmot, humør, positiv livsinnstilling og en livsglede jeg streber etter å tilegne meg. Hun er et ekte forbilde tvers igjennom og på alle måter!
Vi vandret sammen i fjellet i ca 3 deilige timer, Lotta fikk prøvd seg i nytt terreng - i kobbel. Sammen med Saras nevø - Askur - som jeg hadde overtatt på dagen om jeg hadde fått tilbudet ;)
Bildene taler for seg.

BIldet over: Rondane i det fjerne.

Vakre Askur

Lotta - som fikk såre tredeputer i dag av å gå på reinslav - men tar ikke det så tungt - tydeligvis. Lav smakte godt også - mener hun. ;)

Sliten etter dagen. :) Men vi begge går for gjentakelse :)

Lottas hverdag

06.07.2015 21:21

Lotta er en aktiv og energisk og søt og snill hund. Som vi har mange planer for.
Jeg og Lotta trener en del sammen. Lydighet - ennå basale kunnskaper som skal inn og "hjernevaskes" ved hjelp av pølsebiter og andre godsaker, rikelig med ros på rett tidspunkt, og noen ganger noen "feilmeldinger". Og vi trener "smeller" - og der har vi planer om å trene en fast dag per uke fremover sammen med like ihuga gjeng med smeller-fans. Hun elsker å trene, har ikke tid til å tisse når vi jobber sammen, og er lett å motivere. Og lett å få opp i "arousal" når jeg ønsker det. Hun har sterke jaktinstinkter på fugl, og det er den ene saken der hun da blokkerer helt alle kommandoer fra meg - fremdeles - er når hun får fugl i siktet. Men vi jobber med saken og selvkontrollen og styrbarheten der også. Rom ble som kjent ikke bygget på EN dag.
Men som andre "folk flest", så må jeg jobbe for føda, og det gjør jeg fem dager per uke. Og mens jeg er på jobb, er hundene hjemme. Bortsett fre EN dag per uke- da er Lotta på tur sammen med en flott gjeng som styres og ledes av vår flinke hundepasser Cathrine i Hundepatruljen Trondheim. De dagene får jeg hjem en veldig fornøyd - om enn litt sliten - frøken. Som tydeligvis har hatt en kjempefin dag - hun logrer ivrig når vi treffer Cathrine og vegrer seg aldri mot å bli med henne i varebilen.
Forøvrig er det å passe hunder og ha hvit varebil stigmatiserende. Tydeligvis. Og man utsettes da for snodige rykter av paranoide folk. Men de som har mer mellom ørene enn grøt forstår at hvite varebiler med grønne skilter ikke er ensbetydende med hundetyveri og kriminalitet. Tvert imot - for Lotta er den hvite varebilen med de grønne skiltene ensbetydende med en morsom dag med lek og tur og masse morro! Nå har vi sommeren med turer og trening foran oss, og en når jeg drar på ferie skal hun være hos Cathrine. Noe jeg syns er fint å vite - athun har det bra mens jeg er borte. Og til høsten har vi planlagt masse trening, jaktanleggsprøve, og mye morro sammen. :)

 

E2F1B86E-A20B-44C8-B4DDC2A710222D93-633E6DE4-FB96-4EA4-B9CE52A0BCFD530C

Utstillingshelg NKK Leangen 2015

05.07.2015 22:56

Denne helgen var Lotta påmeldt både Spanielspesialen, som gikk lørdag, og NKK som gikk for spaniels i dag. Helgen ble ikke helt som planlagt.
Fredag leverte vi Lotta til oppdretter, som alltid stiller opp med en hjelpsom hånd eller fire når vi trenger det. Lotta overnattet der hjemme hos sin mor Bitten og kullsøster Alexa. Hun skulle bli med dem til Spanielspesialen lørdag og stilles der, mens jeg skulle bistå Eirun i juniorhandling på Leangen. Der skulle Eirun egentlig ha gått med Sara, noe som skar seg siden Sara pådro seg en skade torsdag som var og dermed var sykmeldt. Istedet gikk Eirun med Valaskjalvs Idun, utlånt fra Saras oppdretter. Noe som forsåvidt gikk bra - for selv om Idun er litt "virrete" så greidde Eirun å føre henne fint i ringen.

Men hun gikk ikke videre denne dagen - det lønner seg ikke å ha med seg vanskelige hunder i juniorhandler-ringen. For selv om man mestrer å handle dem på en god måte, så lønnes man ikke for det i praksis,  siden det er ekvipasjens eksteriøre uttrykk som belønnes. Og da bør hundene gå pent og ikke la seg forstyrre av fugl eller høye lyder. Og en fuglehund  som brukes aktivt i jakt går sjelden like pent som en utstillingsskolert selskapshund. At også hårfrisyren til Eirun ble angitt som grunn for trekk på totalinntrykk, er en historie som hører hjemme i Storbritannia på 50-tallet og skal ikke dveles lenge ved her.... Viktig å ha korrekt hårfrisyre når man skal handle hund.... tydeligvis. 

Kritikk-skjemaet her. Merk: Få vekk hår fra øynene. Det håret bestod av en korketrekker - enkel - foran hvert øre, resten av håret var festet i hestehale bak. Standard er visstnok oldemorknute i nakken...


Vi rakk dermed å dra til Spanielspesialen og se på Lotta i ringen. Men Lotta var daff, ingen gnist, var "sammenkrøpet" i bevegelsene og satt stort sett stille med bøyd hode. Ikke lik seg selv. Så da hjalp det ikke med en god handler (Rikke), og hun fikk en blå for dagen.
Vi dro hjem, mens jeg lurte på hvorfor Lotta var så rar. Hjemme la hun seg rett ned og sov, bare sov. Jeg ble litt stressa etterhvert fordi hun var så ute av form, og sjekka slimhinner, som var ok, kjølte henne ned med kald dusj og våte håndklær og hellte i henne rikelig med vann. Hun forble rolig hele kvelden. Midt på matten , natt til søndag, begynte hun å kaste opp samtidig som det rant vanntynn diare ut bak....Så søndag natt gikk med til å vaske gulv. Og hund.
Ingen utstilling på Lotta i dag, søndag. Som er en selvfølge når hunden er syk.

Istedet ble det ny juniorhandler -dag for Eirun med dachsen vår LIta, og de to er et vinnerteam som gjør det bra sammen. LIta er en skolert itstillingshund som kan jobben sin i ringen. Og hun og Eirun har i tillegg en veldig god kontakt. Så ekvipasjen fikk dermed i dag en 2.plass i finalen.

Lotta har fått faste, drikke og hvile i dag, og er i skrivende stund mye bedre. Heldigvis :)

 

Første utstilling som "voksen"

14.06.2015 00:00

14.juni, Lotta - "Ayla" - nøyaktig 9 mnd og 1 dag gammel. Ikke lenger valpeshow, men vises nå som voksen. En forsiktig og uoffisiell start - med match-show på Midtkiløras årlige sommertreff. Mest for morro skyld, men ganske uventet gikk Lotta tlíl toppa og vant hele showet :) 
Og vandrepokalen :)

scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/v/t1.0-9/11407225_10152809490506761_6788864788828286170_n.jpg?oh=00f4d5fafe6e9b03bfd6687a428cbf96&oe=560F750C

Blogg

Kurshelg ved NMBU

25.02.2019 16:38
Helgen som var tilbrakte jeg ved NMBU på Ås og kurs i teoretisk og anvendt læringsteori. Nova ble med som turkompis. Kurset er en del av en kursserie mot godkjenning som adferdsterapeut på hund, katt, hest.  Lørdagen startet vi kl 10 og holdt på til kl 19. Foreleser hele helgen var Anne...

Valp og hverdag

12.02.2019 18:30
Jeg har bestemt meg for å begynne i det små igjen ift kursing. Så om du har skaffet deg valp, eller har tenkt å skaffe deg valp, kan jeg tilby privat-time slik at du kan bli bedre rustet for valpetiden og hva det krever.  Send meg mail hvis interesse.  Mailadresse: kennelvidsyn@gmail.com

Energi

05.02.2019 21:12
Nytt år og nye muligheter. Og det nye året er godt i gang. Januar gikk som en vind. Jeg har greidd å leve opp til mine forsett så langt: Å gjøre det som gir meg energi og overskudd.  Så jeg har laget gode middager. Kost meg sammen med familien min.  Gått på jobb (jeg liker jobben...

Gode instruktører

04.01.2019 17:49
I dag vil jeg slå et slag for gode instruktører innen hundetrening.  Det er ikke lett å være eller finne en god instruktør.  Det ene er det rent hundetekniske - man skal kunne se hva som trengs rent teknisk for å endre eller shape en hunds adferd.  MEN:  Man må også se hva som...

Godt nyttår og takk for det gamle

31.12.2018 17:40
Godt nyttår 2019, og takk for det gamle, 2018.  I motsetning til mange så har jeg ikke nyttårsforsetter. Jeg har allerede iverksatt tiltak for å kunne fylle tiden  2019 med det som betyr mest for meg: mer tid med familie og venner. Og mer tid til å trene egne hunder. Så snart det...

Nye veivalg

20.11.2018 13:08
Noen ganger her i livet opplever man at de planer man har lagt likevel ikke er den vegen man skal gå. Og noen ganger endrer vegen seg raskt, uten at man på noen som helst måte hadde planlagt det eller forutsett det.  November 2018 har for min del blitt en måned der jeg har tatt noen valg som...

Nei. Du vil ikke ha "en sånn hund!"

01.11.2018 16:29
Jeg er superfornøyd med hundene mine og flokken min. Jeg liker å vise dem frem, og jeg liker å vise de gode egenskapene de har. Men; jeg syns også det er helt på sin plass å få frem utfordringene ved å ha de hundene som jeg har. For den "perfekte" (hva er det??) hund finnes ikke.  Så også med...

En ny tid

23.10.2018 00:09
Oktober ble måneden der jeg fikk "tatt ned noen baller". 2018 har på mange måter vært et avarte år - ev "annulus horribilis".  Fra Januar til mars hadde jeg dobbeltsidig lungebetennelse og lungehinne-betennelse. Deretter var Lotta drektig og i dårlig form til mai. Valpekullet krevde sitt, og i...

IF Forsikring av hund

04.10.2018 12:20
De fleste som har hatt hund noen år ser nødvendigheten av å ha en god forsikring på hunden sin. Veterinær er ganske dyrt, og dekkes ikke av statskassa. En skade, sykdom, eller et keisersnitt kan raskt vokse opp i en prisklasse av dimensjoner. Så jeg sørger for at alle hundene i huset er godt...

Lotta 4 år gammel

13.09.2018 19:38
I dag har vi bursdag i heimen. Lotta fyller 4 år. Det har vært fire flotte år sammen med henne. Hun er, slik jeg opplever henne, den ultimate hund. Nydelig, vakker, fantastisk gemytt, elsker å jobbe, høy arbeidsmoral, og gjør hva som helst for mor (og mat og en tennisball.... ;) )  Disse fire...

Tema: Blogg

Ingen kommentarer funnet.

Fotogalleri: Blogg

Fotogalleriet er tomt.