2022 - en ny start?

02.01.2022 16:17

2022 er her. I dag 2.januar. Oppsummeringen av 2021 er ganske trist. Mye sykdom hos hundene mine - i det hele tatt så hadde jeg enten syk, nyoperert eller skadet hund fra april til og med november..... og sånn utenom hund - altfor mye jobb. Altså legejobb. Ca sånn 1, 5 årsverk totalt. Hvilket vil si et snitt på 15 - 20 timer overtid per uke. Og det er de timene jeg har skrevet opp.... 

 

Høydepunktet i 2021 var Norge på tvers.  Uten tvil. Og det er slike dager jeg fantaserer mer om i 2022. Fjell. tur, vandring, ingen telefondekning. 

For å beskrive 2021 litt mer metodisk: 
 

 

Rim: Verdens søteste hund. Sosial, snill, varsler - så kan HØRES ganske voldsom ut når hun finner ut at hun skal si fra om hunder som går forbi hagen vår. Eller når det kommer noen inn i huset vårt. Myk, førervar. Lydighetshund. Ble operert i vår for skuldrene, osteochondrose. Og brukte lang tid på å komme seg etterpå. Har nå kommet seg bra, men ennå er hun der at etter 4 - 5 km tur begynner hun å halte. Så ikke helt bra. Så hun skjermes mot fysiske anstrengelser. Men supersøt. Kjæledegge. Tror hun er fanghund.....litt stor....  

Lotta: Hatt en slitsom høst. Hun ble med meg i juni Norge på tvers, og fiksa det greit. Litt stiv og støl etter 7 dager i fjellet med lange dagsøkter. Men kom seg ganske raskt, Dog vedvarende litt "Gretten" mot de andre hundene. 
Ble akutt syk primo september med livmmorbetennelse. Overlevde - mot alle odds. Og deretter noe bedring før ny forverring med tarmbetennelse. Og deretter kennelhoste. Nå i bedring, betraktelig bedring. Og har nå glede av å bli med far i heimen på turer ut. Turene "mine" blir for intense for henne. Så da slipper hun de. Men har blitt smørblid. Så sannsynligvis har hun kjent på noe i lengre tid før den livmorbetennelsen. Som nå er borte. 

Diva: Ja hva skal man si. Diva. Roet seg LITT. Men kun LITT. Hisser seg ennå opp fra null til hundre på 3 sekunder. Eksplosivt temperament og årsaken til at det noen ganger koker i heimen. Men .. men...søt da. Og har sneket seg inn på mors og fars soverom sammen med Lotta. 

My: siste tilskudd. Ikke planlagt. Men fant raskt tonen med både tobente og firbente. Smart hund. Mulig litt for smart.....her må jeg hele tiden ligge i forkant. Og spille på samarbeid. Hun er uredd, miljøsterk og litt hissig. Og sosial. Retriver-sosial. Klikker-klok. Lærer raskt. Morsom hund  :) Hver dag er morsom med My. Og hun er utrolig vakker. Elsker å bare SE på henne <3 

 

Og hva med oss tobeinte? 

Jeg har kommet til den erkjennelsen av at jeg må bli mer gnien på tiden min. Hva jeg bruker den til. Slutt på overtid. Og slutt på å hele tiden være på tilbudssiden ovenfor alle andre. På tide å bruke tiden på meg selv og mine hunder. Og på barna mine, svigerbarn og bonusbarnebarn (som er supersøt - jeg er fullstendig sjarmert og forelsket..... <3 ) DET er planen fremover. Og tid med mannen min. Han har jeg ikke sett for mye til, de siste15 årene. Vi har begge jobbet "for mye". Så kjenner på behovet for å være mere sammen med han. Og da må jeg velge bort noe jeg har brukt tid på frem til nå. Enten overtiden på jobb, tiden jeg har brukt på andre utenom familien, eller tiden jeg har brukt på egne hunder. 
Og hundene mine kan jeg ikke bortprioritere, så da blir det noe av det andre. 

 

Så planen for 2022, og mine nyttårsforsetter er: 
Trening av egne hunder. 
Samvær med mann, barn, svigerbarn og bonusbarnebarn. 

Mindre jobbing an mas. Mindre "ja"-menneske og mer "nei"-menneske. 

 

Mer "meg", mer "kjæresten", mer "familie", mer "hundene mine". 

 

Ha et godt nyttår. Et 2022 fylt med verdifulle øyeblikk. Og med mindre av det vi ikke trenger. 

 

 

—————

Tilbake