Meninger om mangt

Fra sidelinjen

25.02.2023 14:16
Jeg sitter nå her. Fra sidelinjen. Og fordi jeg ikke orker så mye av det jeg vanligvis ville ha gjort, får jeg med meg en del annet. Via nyheter. Og fra barn og svigerbarn som stadig kommer med små oppdateringer av dagen sin.  Sett også med siste ukens "nyheter" som bakteppe: Jeg er utrolig...

Sykdom, skyld og skam

11.01.2023 17:23
Nei. Det er ikke din skyld om du faktisk blir syk. Faktisk.  Innimellom dukker det opp bedrevitere som gjerne vil formidle at sykdom skyldes først og fremst dine egne valg. Og at sykdom kan "unngås" hvis man bare tar riktige valg - spise kun riktig mat, trene hver dag, meditere, sove godt,...

"Rent-a-wreck", ev vrakpant.....

17.09.2022 16:07
  Det er sjelden jeg lar meg provosere. Men da jeg leste om det nye "helse-"tilbudet på Frogner ble jeg rimelig oppbragt:    "storinvesteringen til influencer-trioen Synnøve Skarbø, Vanessa Rudjord og Pia Tjelta som nå går til kamp mot forfallet med «de nyeste vitenskapelig...

Helse, ennå en gang.

14.09.2022 19:53
Ja, jeg er opptatt av helse, Merkelig nok..... :p  Og helse er mer enn mat og trening og søvn.  Studier på hva som gir helse - summen av dem - konkluderer med at der er mange faktorer som spiller inn.  Stress. kosthold. Trening. Mestring. Søvn. Og relasjoner. Det siste ikke...

Om det viktigste du har

06.09.2022 22:10
For en gangs skyld skal jeg ikke skrive om hund. Men om min andre "lidenskap". Som er helse. Som er det viktigste man har, og det man i stor grad merker om man mister. Og maten vi spiser.    Det er med stor glede jeg observerer at stadig flere leger og ernæringsfysiologer leser seg opp på...

Om å "trene" passivitet

15.06.2022 18:18
Der er lite annet som får meg til å vri meg og sitte på hendene mine, som konseptet "trene ro". Det å trene "ro" har blitt en greie, der man mener seg å trene på at hunder skal slappe av, koble ut, ta det med ro uansett hva som skjer i omgivelsene.  Tanken kan være besnærende nok. Men jeg tror...

Følelser er alt

26.04.2022 22:46
Ja, du leser rett. Følelser er alt. De definerer hvordan DU har det. I livet ditt. Som hunde-eier. Som hunde-trener. Og som menneske forøvrig.  Og hunden din agerer ut fra følelser. Som du gjør.  Er den glad? Fornøyd? Redd? Engstelig?    Så når jeg trener hund  - jeg vil ha...

Minst tre fluer i en smekk; om å bruke mat som belønning

24.04.2022 16:58
Som tidligere nevnt; enkelte -spesielt "traddiser" innen hundetrening, reagerer på at vi bruker mat for å belønne ønsket adferd. Begrunnelsen har jeg allerede skrevet LITT om her, men vil nå si noe mer om fordelene ved å fore en hund fra hånden fremfor i en matskål.    Tenk deg følgende:...

Beklager, jeg må bare...

23.04.2022 14:59
For den som ev trodde at jeg ikke lenger har tydelige meninger om mangt. Beklager. Det har jeg. Og fremdeles mange meninger om dette med læring. Hvordan hund (og barn og snegler og sauer og ektemenn) lærer. Og hvordan den kunnskapen vi har om læring må og skal sette føring for HVORDAN vi trener...

Det skal være hyggelig

08.08.2021 14:28
Jeg, og jeg tror de fleste andre som har hund, har hund fordi det er hyggelig. Og det er morsomt - det å trene hund, for de av oss som er særdeles interessert i hundetrening. For min del, og for de jeg vanligvis omgås i hundetrenings-settingen, er det å trene hund en egen "vitenskap" som både er...
1 | 2 | 3 >>