Meninger om mangt

Det skal være hyggelig

08.08.2021 14:28
Jeg, og jeg tror de fleste andre som har hund, har hund fordi det er hyggelig. Og det er morsomt - det å trene hund, for de av oss som er særdeles interessert i hundetrening. For min del, og for de jeg vanligvis omgås i hundetrenings-settingen, er det å trene hund en egen "vitenskap" som både er...

Raseblindhet, rase-entusiasme eller bare mangel på kunnskap....? En kontaktannonse....

13.04.2021 15:44
Lotta er uten tvil den beste hunden jeg noengang har hatt. Hun har alt. Super helse, supergodt gemytt, avknapp innendørs og jobber intenst, målrettet og med skyhøy motivasjon når vi "trener, leker eller jobber" - det være seg nesearbeid, lydighet, eller hva som helst av aktivitet som innebærer en...

Noen har misforstått veldig

02.04.2021 12:57
Dessverre er der en trend i tiden - gamle ideer og filosofier - og som forlengst er tilbakevist ved forskning - har igjen fått sine tilhengere som er aktive i sosiale media, på nettsider og grupper for hundetrening. Der begreper som "naturlig lederskap" er fremtredende.  Jeg gidder ikke...

Vær så snill; ha litt innsikt

22.03.2021 20:27
I hundemiljøer, ymse, så er der en dessverre trend (ofte) at man skaffer seg såkallt "driftige hunder". For man vil konkurrere i ulike hundesporter, og ha en "trenbar" hund.  Og så tenker man ikke gjennom det livet man har forøvrig.  Med det så mener jeg: Hvis du er en type person som...

Vaksinering, igjen

07.01.2021 22:44
Vaksinering er ett av mine hjertebarn. Mtp barnehelse, folkehelse, få ned barnedødelighet osv. Så derfor blir jeg en smule agitert når jeg leser konspirasjonsteorier rundt dette med vaksinering.  Jeg har selv forsket i mange år. Og kjenner mange forskere. Jeg har deltatt på mange...

Covid-19, pandemi, skolemedisin, vaksine eller... ?

22.12.2020 22:19
Livet mitt: Midt i pandemi, med ny bølge smittede. Hvilket bla betyr at vi som jobber med smittevern og smittesporing så og si aldri har fri - så akkurat nå er jeg rimelig lei konspirasjonsteorier rundt de kommende vaksinene.  Og skeptikere bruker nettressurser som alibi. Ressurser av så ymse...

Oppdrettere

15.11.2020 17:42
Tema. Oppdrett. Oppdrettere. Rase. Rasekunnskap. Kunnskap om oppdrett. Linjer. Genetikk.  Og ikke minst hvordan man ter seg på nett. Og ovenfor valpekjøpere.  Troverdighet. Jeg har pt to raser selv, og en tredje i huset. Der er forskjell mellom rasene også på dette området. Er min...

Korona - igjen.

15.10.2020 23:07
I Trondheim står vi nå midt i et nytt oppbluss av covid-19. Og det er klart det engasjerer, både oss som jobber med smittebegrensning og smittesporing. Og folk flest. Og media.  Så jeg skal ikke skrive så mye om det som avisene her ellers skriver om. Men jeg vi si noe om...

Unnskyldninger, unnskyldninger....

19.09.2020 18:34
Ofte, og sikkert oftere enn vi tror, er det vi hunde-eiere som begrenser hundens utviklling og trening. Pga bekymringer og fordi vi er redd for å "belaste" hundene for mye, sannsynligvis.  Så vi kommer med forklaringer på hvorfor hunden ikke kan utsettes for akkurat denne type trening, denne...

Korona

10.03.2020 21:02
Dette handler ikke om hund. Men om helse. Og epidemien vi alle nå står midt oppi. Korona.  Og jeg begynner å bli litt frustrert. Ikke fordi folk er engstelige. Men fordi der nå spres tildels mye uriktig og rar informasjon fra "ikke-helse-personell" (inkludert hunde-trenere.....og sånn by the...
1 | 2 >>