Meninger om mangt

Om å "trene" passivitet

15.06.2022 18:18
Der er lite annet som får meg til å vri meg og sitte på hendene mine, som konseptet "trene ro". Det å trene "ro" har blitt en greie, der man mener seg å trene på at hunder skal slappe av, koble ut, ta det med ro uansett hva som skjer i omgivelsene.  Tanken kan være besnærende nok. Men jeg tror...

Følelser er alt

26.04.2022 22:46
Ja, du leser rett. Følelser er alt. De definerer hvordan DU har det. I livet ditt. Som hunde-eier. Som hunde-trener. Og som menneske forøvrig.  Og hunden din agerer ut fra følelser. Som du gjør.  Er den glad? Fornøyd? Redd? Engstelig?    Så når jeg trener hund  - jeg vil ha...

Minst tre fluer i en smekk; om å bruke mat som belønning

24.04.2022 16:58
Som tidligere nevnt; enkelte -spesielt "traddiser" innen hundetrening, reagerer på at vi bruker mat for å belønne ønsket adferd. Begrunnelsen har jeg allerede skrevet LITT om her, men vil nå si noe mer om fordelene ved å fore en hund fra hånden fremfor i en matskål.    Tenk deg følgende:...

Beklager, jeg må bare...

23.04.2022 14:59
For den som ev trodde at jeg ikke lenger har tydelige meninger om mangt. Beklager. Det har jeg. Og fremdeles mange meninger om dette med læring. Hvordan hund (og barn og snegler og sauer og ektemenn) lærer. Og hvordan den kunnskapen vi har om læring må og skal sette føring for HVORDAN vi trener...

Det skal være hyggelig

08.08.2021 14:28
Jeg, og jeg tror de fleste andre som har hund, har hund fordi det er hyggelig. Og det er morsomt - det å trene hund, for de av oss som er særdeles interessert i hundetrening. For min del, og for de jeg vanligvis omgås i hundetrenings-settingen, er det å trene hund en egen "vitenskap" som både er...

Raseblindhet, rase-entusiasme eller bare mangel på kunnskap....? En kontaktannonse....

13.04.2021 15:44
Lotta er uten tvil den beste hunden jeg noengang har hatt. Hun har alt. Super helse, supergodt gemytt, avknapp innendørs og jobber intenst, målrettet og med skyhøy motivasjon når vi "trener, leker eller jobber" - det være seg nesearbeid, lydighet, eller hva som helst av aktivitet som innebærer en...

Noen har misforstått veldig

02.04.2021 12:57
Dessverre er der en trend i tiden - gamle ideer og filosofier - og som forlengst er tilbakevist ved forskning - har igjen fått sine tilhengere som er aktive i sosiale media, på nettsider og grupper for hundetrening. Der begreper som "naturlig lederskap" er fremtredende.  Jeg gidder ikke...

Vær så snill; ha litt innsikt

22.03.2021 20:27
I hundemiljøer, ymse, så er der en dessverre trend (ofte) at man skaffer seg såkallt "driftige hunder". For man vil konkurrere i ulike hundesporter, og ha en "trenbar" hund.  Og så tenker man ikke gjennom det livet man har forøvrig.  Med det så mener jeg: Hvis du er en type person som...

Vaksinering, igjen

07.01.2021 22:44
Vaksinering er ett av mine hjertebarn. Mtp barnehelse, folkehelse, få ned barnedødelighet osv. Så derfor blir jeg en smule agitert når jeg leser konspirasjonsteorier rundt dette med vaksinering.  Jeg har selv forsket i mange år. Og kjenner mange forskere. Jeg har deltatt på mange...

Covid-19, pandemi, skolemedisin, vaksine eller... ?

22.12.2020 22:19
Livet mitt: Midt i pandemi, med ny bølge smittede. Hvilket bla betyr at vi som jobber med smittevern og smittesporing så og si aldri har fri - så akkurat nå er jeg rimelig lei konspirasjonsteorier rundt de kommende vaksinene.  Og skeptikere bruker nettressurser som alibi. Ressurser av så ymse...
1 | 2 | 3 >>