Helse, folkehelse og forskning

Dokumentar om konsekvenser av de siste 40 års fokus på lavfett-kosthold.

11.01.2024 17:28
Anbefaler denne dokumentaren - ikke sponset av næringsmiddelindustri - om konsekvensene av 40 år med fpkus og råd om lavfett-kosthold. 

—————

Hva kan være usunt med lavkarbo og keto-kosthold?

09.01.2024 17:50
  I 2017 gikk jeg over til å spise lavkarbo kosthold. Rett og slett fordi jeg hadde “diffuse helseplager” som smerter i muskler og skjelett, og som etterhvert var blitt så uttalte at jeg hadde vansker med å kle på meg om morgenen pga stivhet og smerter. Det feilte meg ingenting, sånn per...

—————

NRK og folkehelse

08.01.2024 15:38
Du så kanskje Debatten på NRK forrige torsdag. Etter den skrev jeg en kommentar som jeg sendte til Ytring, men som de ikke ville ta inn.  Men her er kommentaren:  Feil fokus på folkehelse Torsdagens “Debatten” på NRK viste ennå en gang hvor fånyttes det er å drive...

—————

Om forskning og ny kunnskap

05.01.2024 17:48
I paradigmeskifter mellom gammel etablert "kunnskap" og ny forskning/kunnskap blir der alltid turbulens. Der den gamle skole krampaktig holder på sitt, latterliggjør det nye, mistenkeliggjør det nye og i harde forsøk på å holde på det de har brukt livene sine på...

—————