59 dager gamle

09.07.2018 16:28

Nobel-gjengen er nå 59 dager gamle. De skulle egentlig ha flyttet til sine respektive eiere i løpet av helgen som var. Men slik ble det altså ikke. Istedet ble det slik at vi i dag avleverte 9 avføringsprøver som min veterinær sendte til veterinærinstituttet for analyse. Mtp salmonella. Så nå er det bare å vente på svar på første prøvesett. 

De er en aktiv og morsom gjeng. De har ulike personligheter, alle er nydelige og sjarmerende, på hver sin måte. 

Vidsyn´s Allvar heter nå Krutt. Han er en veldig energisk og temperamentfull herremann, med sterke meninger som han ikke holder tilbake. Mye fart, høyt tempo, raske reaksjoner. Sosial og litt hissig. Tar inn det meste av inntrykk, selv de som er et stykke unna. Så der er lite som går han hus forbi. 

Vidsyn´s Alva heter altså fortsatt Alva. Hun er en selvstendig frøken som går sine egne veier, men som gjerne koser og er sosial - når det passer HENNE. Temperamentsfull hun også, men ikke så hurtig i avtrekkeren som Krutt (han passer til navnet sitt....). Vidsyn´s Alice heter Mia. Hun er en nydelig frøken, med vakkert eksteriør, veldig lik pappan sin, Fado. Selvstendig, uredd, sosial. En veldig omgjengelig valp som tar verden på strak arm. 

Vidsyn´s Alexis heter Mira. Hun er fremdeles like energisk. Mye fart i kroppen, veldig sosial og veldig morsom valp. Mye humor og humør. En veldig sjarmerende frøken som lever livet i høyt tempo, til hun må lade batteriene. Avknapp, men hun holder ut mye lenger enn de andre 5 før hun må lades igjen. Vidsyn´s Albert heter Kayaq. Vakker, sindig, selvstendig. Sosial når det passer han. Han trenger å bli påminnet at MENNESKER er mye morsommere enn alt annet. Så fokus i hans trening er sosial belønning, og masse positiv sosial kontakt. Han er så uredd og selvstendig- så uten nok sosial belønning knyttet opp mot mennesker kan han bli litt utfordrende å få til en knallsikker innkalling på. Så derfor har vi tatt tak i dette alledere nå, og han responderer veldig raskt på trening.  En super hund, veldig lett-trent. 

Vidsyn´s Alfred heter nå Oreo. Han er en laidback kar med skjult temperament som han tar frem når det passer han. Helst under lek, og ev i kamp om godbitene. Tåler utrolig mye fra andre, spesielt mennesker, veldig tolmodig. Klo-klipp er enkelt med Oreo. Han syns bare det er kos. 

Jeg er så heldig å ha god hjelp til miljøtrening og sosialisering av denne gjengen. Heldigvis er der mange som har fått med seg at ev bærertilstand av salmonella ikke er særlig smittsomt - verken mellom hunder eller fra hund til menneske. Dette er ikke et virus som flyr i luften - men en bakterie som spres via fecal-oral smitte. Dvs - du må spise en viss mengde av den (dvs bæsj..ev infisert mat.) for å bli syk eller bærer selv. 

Så hver dag har jeg god hjelp, noe jeg setter stor pris på. For det er ingen enkel oppgave å skulle sosialisere og miljøtrene 6 energiske temperamentsfulle valper. Heldigvis er de alle sosiale og glade og trygge valper. Noe som gjør oppgaven litt mer overkommelig. 

—————

Tilbake