8 uker siden parring

06.05.2018 00:00

Søndag 6.mai er det 8 uker siden første parring. 

Siste uka har Lottas mage vokst. Og vokst. Hun ser nå egentlig mest ut som barne-TV-figuren Flode... og måler ca 79 cm rundt magen, målt rett bak ribbenskurvaturen.  

Fostrene er nå ferdig utviklet med tanke på organer, og skal nå bare modnes (lungemodning) og vokse. Av og til kan man høre hjerteslagene og se valpene røre på seg.  Den siste uken har Lottas mage levd sitt eget liv mtp bevegelser, og det har vært morsomt å sitte og se bevegelsene. Om kvelden har Lotta ligget inntil meg og jeg har da kjent forsterbeveglsene tydelig. 
Lotta er nå preget av vekten og størrelsen. Siste uka har hun bodd på valperommet når jeg har vært på jobb, og jeg og hun har sovet på valperommet om nettene. Fra dag 54 har det kommet melk ut av pattene, så nå nærmer nok fødselen seg med stormskritt. 
 
Hun har ikke orket så mye mat om gangn, og har vært kresen. Vil ikke ha "kjedelig" mat, mens luksusbiter går rett ned og da maser hun om mer. Og jeg har klippet henne helt ned mtp fødsel. Jeg foretrekker å ha henne helt kort mtp hygiene og forebygging av infeksjoner. 
 
 
 
Nå venter vi egentig bare på fødselen, og vi har begynt å måle temperaturen flere ganger i døgnet. Når temperaturen dropper ned til nærmere 36,5 grader er det tegn på at fødselen nærmer seg. Fremdeles er temperaturen stabil på 37,8 grader, som er normal kroppstemperatur for en hund.  Når den ligger 1 - 1½ grad under det normale ved gjentatte målinger innen for noen timers intervaller, vil fødselen starte i løpet av 12-24 timer.
F
 
osteret er ferdig utviklet, og man kan kjenne fosterets hjerteslag.  
Av og til kan man høre hjerteslagene og se valpene røre på seg.  
Tispen er nå preget av vekten og sin størrelse, og bør i denne perioden gjøre seg vant til valpekassen.  
Melkekjertlene er spente og fylte med melk. 

—————

Tilbake