Aktive dager

01.05.2017 20:56

1.mai, og våren er her. Grønnskjær over skogen, hvitveisen blomstrer, fuglene synger. Og det er LYST. Lyst om morgenen, lyst om kvelden. Velsignet deilig lyst.
Så når jeg ikke er på jobb, går det i stort sett hund. Og mai blir en aktiv måned. Nå til helgen drar vi til Hønefoss, jeg, Lotta og våre makkere, Siri og Oskar, for å delta i smeller-konkurranse. Siste helga i mai blir det tilsvarende konkurranser i Selbu.

Mandager er Diva sammen med sin herskerinne på valpekurs, tirsdager er Lotta først på svømming, og deretter er det smeller-trening. Onsdager går hele ettermiddagen og kvelden i Rallytrening, og torsdager er det ofte smellertrening igjen, men da på Stjørdal. Og helgene går enten til kurs (som denne siste helgen i april gjorde), eller konkurranser, eller andre aktiviteter i hundens tegn. Som i dag, da jeg og Lotta dro sammen med Siri / Oskar, og Mascha & Milan og Zelda, ut og trente idspor og feltsøk. Nydelig vær, jeg gikk for første gang i år i kun T-skjorte under treningsvesten.
Fremover vil vi prøve å få med oss flere Rally-konkurranser, og Eirun vil gjerne prøve seg litt i agility- med Lotta nå mens Diva ennå er for liten. Det at vi har en valp hjemme, merkes forbausende lite, syns jeg. De voksne hundene har "kustus" på Diva innendørs, og uansett er vi ute så mye som mulig, så hun blir så mye aktivisert at hun ikke føler trang til "ekstraordinær kreativitet" på hjemmebane. God matlyst har hun også, og er lett å styre med godbiter.

Sommeren og høsten blir nok også prege av valp - med valpshow, kurs i lydighet, begynnende agilitytrening for Diva,  og mye "utpå tur" med hele gjengen. Men nå er det mai som er i fokus. Med hundetrening og konkurranser :)

—————

Tilbake