Årets første smellertrening, med mer.

06.01.2016 23:22

Gårsdagen ble en aktiv dag.

Sara

Først dro jeg på trening med Sara - vanntredemølle. Hun liker den ikke, dette var trening nr 2. Og jeg måtte, som første gang, tvinge henne inn i bassengboksen med mølla i. Men etterhvert forstod hun at hun måtte gå - i starten trodde hun tydeligvis hun kom til å drukne, eller at noe annet grusomt kom til å skje. Og verdiget meg ikke så mye som et blikk. Tydelig var jeg i unåde. Fornærmet hund.... Ikke engang leverpostei tok hun imot fra meg der hun gikk.
Men hun kom seg gjennom en treningsøkt, og var sliten etterpå. Og ble "belønnet" med leverpostei - en hel boks, masse tørket lever, og massasje av Siv.
Det som dyrepleieren Siv, bemerket, var Saras kroppsfasong. Hun ser ganske merkelig ut for tiden - det ser nesten ut som om hun går på kortison - hvilket hun IKKE gjør. Kroppen har blitt tønneformet og muskulaturen forsvunnet på ryggen, og både på bakben og på forben. Og pelsen har endret seg og er litt tufs nå, hun røyter veldig, og ser nesten litt "død" ut i pelsen. HUn er hakket mindre stram i bakbena, men bruker dem ikke helt fysiologisk rett - hun faller ned på ene bakhasen, og refleksene er fremdeles dårlige. Men hun er verre i forbena - mer stram, og mer smerter. Ikke typisk atrosehund. Verken i bevegelsesmønster eller i utseende.... 
Men søt og snill - og lar oss tobente få herse med henne slik vi vil.

Etter treningen dro jeg innom vetrinæren min og snakket med henne om hva Siv og jeg hadde samtalt om rundt Sara. Og fikk bestillt time til videre undersøkelser. For jeg føler jeg må sjekke alt, for å utelukke skjulte grunner til at hun ser rar ut, drikker mye, og sutrer mye. (sånn rent bortsett fra at hun selvfølgelig er understimulert pga mangel på mosjon - siden hun pt har restriksjoner på fysisk aktivitet, men DEN sutringa er lett å kjenne igjen fra annen sutring.)

Så i morgen skal vi til vetrinæren hele tre ganger for å ta en test der hun må ta blodprøver tre ganger i løpet av dagen: dexametason-suppresjonstest, samt ta en grundigere ultralyd av alle indre organer. Så får vi se om vi kan utelukke problemer med binyrene eller nyrene. Ev om vi finner noe annet "rart". Alt er bedre enn å gå her og lure på hva som er galt.

Vel hjemme med Sara pakka jeg Lotta og Lita og Eirun i bilen sammen med smellerutstyret vårt og masse godbiter, og kjørte til hundehallen for å trene. Det ble en bra trening for både meg og Eirun. Lita er ganske flink nå, og hun og Eirun har en god kommunikasjon der de leser hverandre godt.

Smeller-treningen for meg og Lotta ble som følger:

Søk1: 5-6 økter. 3 baner, id-lukt, ingen forstyrrelser. Starter m å belønne på boks. Deretter belønnes med lek etter endt bane. Går over til å trene banene ved å sende henne ut i starten av hver bane, og enten si "bra" og belønne med pølse, ev kaste ball når hun fryser på rett boks. I starten virret hun tilbake til forrige treff på forrige bane. Jeg henka henne da inn m kobbel og satte henne tilbake på aktuelle bane. Hun forstod tegninga etterhvert og søkte metodisk ene banen, før andre og tredje bane. Fikk da belønning i enden av hver bane der jeg ble stående hele tiden.

Søk2: 3-4 økter. Som 1. Bokser byttet plass. Motivert. Dekk/frysmarkerer. Uten kobbel denne gangen og holder seg likevel til den banen hun sendes ut i. Belønnes m ball som kastes når hun fryser på rett boks. Hun henter ballen som kastes, løp til meg der jeg stod i starten av banene,  og byttet ballen mot godbit, -som hun fikk samtidig som jeg geleidet henne til nest ebane og satte henne ut i søk der.

Søk3: 4-5 økter. som 1 og 2, men prøver å ta det ett skritt lenger.  Bokser var satt på ny plass. Belønnet første banetreff med ball og godbit som hun som i forrige søk bytta mot godbit hos fører. Utsatte deretter belønning ved treff på bane to (sa "bra" og kallte henne til meg),satte henne i søk på tredje bane,  og belønnet m ball etter treff på bane tre. Det gikk bra. Prøvde da å dra det over tre baner men da ble ho forvirra og ville gå tilbake til forroge bane. Fikk derfor godbit ved fører etter treff  gjennom søk på to baner, godboten ble som før gitt ved fører idet hun ble satt ut i nytt søk på tredje bane,  og deretter fik hun ball ved treff tredje bane. Flink :) forstår leken. Motivert. Vi avslutta her søk på bane for dagen - greit å gi seg mens leken er god og mestringa optimal.

Søk4: Søk på rør. Dette er en ren motivasjonsøvelse. Ball legges i bunnen av røret. Hun fryser med nesen ned i røret og mot ballen som ligger der,  mens hun venter på ball som hun vet kommer susende. Gjentar 12 gg. Morsomt. Mye logring :)

Søk5: på kasser, 12 stk, id-lukt fra en annen perso var på trening (en mann denne gangen) i tre kasser, hun ble gitt samme lukt i smeller. Hun søkte, var fokusert, dekkmarkerte. Fikk godbit på kasse som belønning, innimellom ball. Fant etterhvert alle tre. Vi avslutta mens leken var god.

Morsom trening. Morsom hund. Hun leser meg veldig godt og forstår raskt hva jeg ønsker fra henne.

—————

Tilbake