Bursdagsfeiring i treningshallen :)

29.09.2015 19:41

Dagen i dag, 29.september - min fødselsdag - ble brukt til å trene hund, nemlig Lotta og Sara. Smeller-trening. :)

Slik ser dagboken fra dagens trening ut:

Sara
Søk 1: På bane med te i to av 6 bokser. Sara forstod leken med en gang, og huska dermed fra forrige treningsøkt. Snuser forsiktig på boksene, ingen krafsing som forrige gang. Tre økter m kast av godbiter bortetter gulvet mellom.

Søk 2: forstår søket. «Slår» ved rett boks. «Skanner» alle boksene, og blir stående på rett boks. To økter- en lengre og en kort. Flink bisk :)

Hyler i bil mellom øktene når Lotta får trene…. så dætta var morro….

Søk 3: I rør m te. Tar leken raskt. Veldig på. Blir mer selvstendig utover i økten. Jeg bevegde meg rundt henne for å få henne til å velge boksene uansett hvor jeg står i rommer, noe hun etterhvert også gjorde. Kaster godbiter mellom hver økt, som lek.

Søk 4: I rør m te. Motivert og jobber for godbiter. Skifter posisjon flere gg, jeg økte vanskelighetsgraden litt og da blir hun frustrert og hyler om hun ikke finner te-en raskt nok. Faller da litt ut og må henkes inn igjen.Men hun lar seg lett hente tilbake til søket. Ellers som 3.

Etter 4 økter var Sara tydelig sliten. Så det fikk holde for i dag.

Lotta
Søk 1: Søk på 7 kasser på gulv, med lærbit i og smeller. Tar smeller uten problem, inhalerer lukten og stikker snuten langt nedi boksen. Sliter i første søket-finner ikke rett kasse til tross for metodisk søk over alle 7 kassene gjentatte ganger (så utholdende og tydelig veldig motivert ;) ) . Mulig fordi smeller ble gitt for langt unna og hun ikke helt kobla lukta. Ny økt med smeller og da rett ved kassene, ut i søk og klikk ved sniff på rett kasse. Da var hun på. Tre korte økter m dralek mellom. Motivert og høyt tempo.

Søk 2: Foregikk uten kobbel. Med 7 kasser og lær som forrige søk. Veldig på og markerer m tendens til dekkmarkering. Flere korte økter m dralek mellom. Posisjon til kasse med lærbit endres mellom hver økt (dvs kasse med lærbit ligger på samme sted, men kassene rundt flyttes, så hunden ikke kan "telle" seg til "riktig" kasse). Veldig på hele vegen.

Søk 3: Søk uten kobbel, 7 kasser, lær. Veldig på hele tiden, søker systematisk over alle kasser, markerer tydelig m tendens til dekkmarkering. Mange korte økter m dralek mellom, like energisk og på gjennom alle øktene. Veldig flink bisk :)

Søk 4: Vi gikk over til søk på veggkasser, 12 stk, med en liten lærbit gjemt i et hull i ene kassa. Veldig på, søker metodisk og ryddig. Markerer tydelig ved rett sted. Ballek mellom hver økt. Arousal er Høy, på grense til for høy. Dras derfor noe ned med godbiter i «feltsøk på gulv» og dralek. Siste økt jobber hun lenge og metodisk over alle 16 kasser før hun finner lærbit som var gjemt nederst ved gulvet. Var da så på og opptatt av søket at hun ikke brydde seg om belønning. Lå i en frysmarkering - «endelig fant jeg den»!! . Lekes ut i bil.

Søk 5: Søk som i 4 - på vegg. Var ganske på med en gang og nøydde seg med kun et par bjeff mot fremmed hund som trente i andre ende i hallen. Selv da mor og fremmed mann gikk ned på kne foran kassene for å lete etter “mistet” lærbit fortsatte hun å søke metodisk over kasser. Tok seg noen korte runder ut men lot seg lett henke inn igjen. Var tydelig mett av alle godbitene…. Avslutta med dralek etter tre økter m ballek mellom. Markerte rett på alle treff og med tendens til frys. Sliten hund og sliten fører -men morsomt!! :)

Lotta blir bare mer og mer morsom å trene med for hver uke. Energisk, høy - av og til litt for høy (men heller det enn for lav) - og ekstremt motivert for trening. Digger denne hunden!
Sara er søt og snill og mild - og forblir mammas "baby". Å trene med henne er koselig fordi vi begge har det morsomt, selv om "prestasjonsnvået" ikke er all verden å skrive hjem om ;)

—————

Tilbake