Diskrimineringstrening

24.11.2016 21:46

I høst har vi kommet i gang med diskrimineringstrening. Dvs at Lotta skal velge rett duplikat blandt mange som også ligger der som kun forstyrrelser. Med andre ord - i en rekke med duplikater, feks i hver sin smellerboks, kan det ligge lukt av Ola, Per, Inger, Line, Kari og Geir. Hvis jeg så gir henne lukta av Line i smelleren, skal Lotta markere kun på den boksen der lukt av Line ligger. I neste omgang kan jeg så finne på å gi henne smeller med lukta av Ola i, og da skal hun markere på Olas lukt. Hver gang får hun altså servert alle 6 boksene med 6 ulike kroppslukter, og hver gang skal hun kun markere på den ene hun har fått i smelleren rett før søket.
Dette er vanskelig. Og det har tatt litt tid og tolmodighet å lære inn. Jeg måtte først prøve meg litt frem for å finne ut hvordan Lotta kunne "ta" dette raskest mulig. Og forstod etterhvert at hun sannsynligvis ville ta dette kjappest om jeg gjorde som beskrevet over - legger ut alle 6 id-luktene samtidig, enten i en bane eller i en søksplattform eller rundell, og deretter skifter raskt på hvilken id-lukt som gis i smelleren. Den lukten hun markerer på ene øyeblikket er da forstyrrelse og "feil" i neste søk med ny smeller.

Siste to uker har vi hatt mange slike treninger. Med litt ulike "redskaper". Bane, rundell og plattform. I kveld trente vi plattform. 6 lukter, 6 smellere, raske skift, korte økter. Og Lotta var superflink. Hun konsentrerte seg maks, og markerte på rett - gjentatte ganger og veldig konsekvent. Uansett skifter. Så hun er i ferd med å forstå konseptet. :) Jeg er overlykkelig. En kneik er forsert, og vi kan ha fokus fremover på klasse 2-øvelsene i smeller.
Og for første gang på lang tid ble hun sliten etter trening i kveld. Under siste økten, da hadde vi trent i halvannen time der hun vekslet med Oskar på å bli trent på plattformen, så jeg at hun begynte å bli sliten i hodet. Så vi avslutta etter den økten og dro hjem. Vel hjemme fant hun seg til rette på gulvet med suttekluten sin i munnen. Veldig sliten og kjempesøt :)

Bilder av Lotta tatt under tur ute i går. :) Søt ja :)

 

Bilde av Oskar under søk på plattform

 

—————

Tilbake