Diva

10.04.2017 17:16

Siste året har Eirun trent Agility med Lotta. Det har vært både-og. På den positive siden så har Eirun lært veldig mye om hvordan trene en hund i agility. Ift den "negative" siden så er ikke Lotta en "agility-hund". Hun har lett fremskutte skuldre, noe mange springere har, og dermed blir nedslaget en belastning for henne fysisk.
Jeg vil ikke at Lotta skal få tidlig atrose og smerter og funksjonsnedsettelse av den grunn, så dermed ble det et mål å finne en hund til Eirun som kunne fylle de behovene hun har, utfra de ambisjonene hun har.
Etter en del frem og tilbake fallt valget på mellompuddel, og etter ennå mer frem og tilbake endte vi med en mellompuddel fra Kennel Madam Gautier.
Nemlig Rørosrypa, alias Diva.
I kullet etter Pernille og Albert kom det 6 valper, tre av hvert kjønn, en sort tispe og resten brune. Vi bryr oss ikke så mye om farge, men er opptatt av mentalitet, bruksegenskaper og fysikk.
Og da valget skulle tas, falt valget på den sorte tispen i kullet. Pga de mentale egenskapene først og fremst.
Søndag 9.april dro jeg derfor til Hof og hentet hjem Diva, Rørosrypa. Hun er tenkt å ha en karriære i agility, og om Eirun syns pelsstell er morsomt nok, mulig utstilling.

 

Diva er altså Eiruns hund. Så der er Eirun som forer, lufter og oppdrar, og klipper, vasker, føner og børster pels. Mor ser til at dyrevelferden er ivaretatt i høy grad, men har utover det lovet å ikke blande seg inn.

Diva 

Tilbake