Etter smellercupen

15.05.2017 21:54

Etter Hønefoss satt jeg igjen med følelsen av at Lotta hadde vist meg en ny side ved seg selv, med den lille energien hun hadde hatt den helga, og mangel på søksmotivasjon. Vi tok fri mandag, og trente tirsdag igjen - der hun virka tildels bedre enn helga forut. Torsdag etter cupen dro jeg så på trening på Bioforsk, der jeg og Lotta har trent mange mange mange ganger før.

Så stig la ut duplikater på et kjøretøy, jeg henta Lotta og satte henne i søk på kjøretøyet. Hun begynte å søke, fant et par duplikater og så - plutselig ut av det blå - oppdaget hun "noe". Hva hun oppdaget vet ingen, men skummelt var det. Hun ble lav i kroppen, krøp nesten, med halen mellom bena. Og var tydelig ubekvem. Noe var skrekkelig skummelt. Først var det en stabel med kasser, der det lå mange gjennomsiktige poser med avfall i som luktet rart. Så vi strødde godbiter rundt og mellom posene og kassene og etter en stund løsna det der hun forstod at disse var ufarlige. Og godbitene mellom fristet veldig.
Men i neste søk, litt senere på kvelden, var det "noe" mellom alle bilene som stod parkert, som var skummelt. Aner ikke hva. Og så plutselig ble en stor tøypose med hundeutstyr kjempeskummelt.
så hun var rar....

Søndag, ute på tur, oppdaga jeg plutselig at hun hadde blodig pels baktil. Og ja, hun var litt hoven, og det blødde fra vulva. Løpetid....

Når jeg tenker tilbake siste uken, ser jeg at hun sannsynligvis fikk løpetid lørdagen i Hønefoss. Jeg skjekka henne der nede, lørdagen, for blod eller puss baktil, fordi jeg bekymra meg for livmorbetennelse, men fant ikke noe. Så slo det fra meg. Søndag morgen så jeg EN dråpe blod på teppet hun hadde ligget på, men trodde hun hadde skåret seg litt i en pote el. For hun fikk nemlig forrige løpetid kun 6 uker før lørdagen i Hønefoss, dvs hun var ferdig med løpetiden 3 uker før cuphelgen.

Så litt hormonelt forvirra ja. Ny valp kan selvfølgelig ha bidratt til det. Kombinert med lang kjøretur, en litt streng vaktmester-Oskar som satt i buret ved siden av i bilen og holdt styr på henne hele helgen. Sammen med varme, stress og reise ble det sikkert litt for mye, og hormonene løp løpsk.

Nå er hun heldigvis normal igjen, superhøy og energisk på treninger. Og ser ikke spøkelser :) Og jeg er letta over at jeg fant ut hvorfor hun var "så rar".

 

—————

Tilbake