Godt nytt år

31.12.2022 16:01

2023 er rett rundt hjørnet. Med sine svinger, utfordringer, overraskelser og mulige gleder. Og 2022 er til ende. Det ble ikke det jubelåret mange forventet - mtp "pandemiens slutt" - den ene krisen ble overtatt av den andre - og viser at vi har en verden i ubalanse. Krig, flyktninger, miljøgifter, klimakrise, energikrise, sånn på toppen av helseutfordringene - globalt, nasjonalt, individuelt. 

For min del - personlig - er vel "utfordringene" tydelig nok beskrevet. Så jeg skal ikke bruke flere linjer på det. 2023 vil vise hva det enn viser i så måte. 

For oss alle tror jeg 2023 blir året der våre mellom-menneskelige verdier vil komme tydelig til uttrykk. Privat. Og offentlig. Hva er viktig. Kanskje bør en del av oss ta oppgjør med holdninger vi ikke visste vi var bærere av? 

Rasisme? Antisemittisme? Samehets?

 

Økonomiske nedgangstider fremmer ofte fremmedfiendtlighet. Viser historien. Skal den gjenta seg? Må vi alltid ha noen å skylde på når vi opplever nedgangstider? 2023 blir neppe et enkelt år. Men kanskje vi kan gjøre det litt varmere og dermed "enklere" for hverandre. Oppi alt. 

 

—————

Tilbake