Helse, ennå en gang.

14.09.2022 19:53

Ja, jeg er opptatt av helse, Merkelig nok..... :p 

Og helse er mer enn mat og trening og søvn. 
Studier på hva som gir helse - summen av dem - konkluderer med at der er mange faktorer som spiller inn. 

Stress. kosthold. Trening. Mestring. Søvn. Og relasjoner. Det siste ikke minst. 
Har du gode relasjoner rundt deg, har du en buffer ift mye av det som trigger stress. På jobb. Og ellers. 

For meg handler det meste av livets goder om relasjoner. Har jeg kommet frem til. Mine nærmeste - ektefelle - barn - søsken - foreldre - venner. Også HUND som hobby, handler i stor grad omm relasjoner. Mye mer enn "resultater", og "prestasjoner" ift hundesport ol. For meg handler det om både relasjonen til hunden - som eget individ. Og de relasjoner jeg har til de vennskap jeg har fått gjennom hundeinteressene mine. Jeg reiser ikke 65 mil + pga prestasjoner. Men pga relasjoner. Og jeg møter ikke opp og er med på ymse kurs pga hundeinteressen primært. Men pga de menneskene jeg bryr meg om. 

Det samme gjelder i jobbsammenheng. JA - jeg er veldig æreskjær ift det å gjøre en god jobb. Men relasjonene betyr mest. Og det betyr ikke at jeg må bli værende eller ikke værende i en jobb pga relasjoner. Men det betyr at jeg tar med meg de relasjonene jeg får gjennnom jobben, med meg videre i livet. På ulike måter. Jeg har tidligere sjefer jeg alltid kommer til å holde tett til hjertet - forde de er de menneskene de er. Og jeg er åpen for nye relasjoner. Fordi det er kapitalen som er vedvarende - med høye renter. 

Vi tar ikke med oss penger, eller utmerkelser, eller medaljer,  i kista - eller til krematoriet. Når reisen her er slutt. Men vi tar med oss de relasjonene vi har opparbeidet, og fått. Til barn, søsken, partnere, arbeidskollegaer, venner. 

Kapital. Men ikke i kroner og ører. I helse - og -ja -derfor også i relasjoner. 

—————

Tilbake