Hundelivets nedturer og oppturer

14.05.2022 22:02

Med hund i huset har man både nedturer og oppturer. Det jeg har lagt merke til de etterhvert ganske mange årene jeg har hatt hundeblogg, er at lesertallet eksalerer når triste ting skjer, og at antallet "likes" går ned når man selv opplever mestring og opptur med hunden sin. Så vi mennesker er ganske smålige og enkle der - vi liker å lese om andres elendighet og syns ikke det er grunn til å rope hurra om andre føler de lykkes. Forstå det den som kan. 

 

Det var en digresjon. 
I dag har jeg både hatt noen små frustrasjoner og noen oppturer. 


My er alltid morsom å trene med. Så med fridag og ingen plikter, ble det til at jeg brukte noen timer med hundetrening. Vi terper på både apport/henting av alle mulige gjenstander - siden hun ikke har verdens største gjenstandsinteresse. Og i dag fikk vi tydelig fremgang der hun hentet gjenstander det var vanskelig å plukke opp - som en måleskje i metall - og nøkkelknippet mitt, og vi trente på at hun skal LYTTE til hva jeg ber henne om - og velge bort hva hun ev har i hodet for sin egen del av ulike morsomme adferder. Og vi avsluttet treningsdagen med å være "kontrollert fosrtyrrelse" for en del som var på kurs - der My samtidig måtte ha fokus på meg uansett hvilke hunder som kom og gikk rundt oss. Og det mestrer hun godt nå - men var veldig sliten etter 2,5 timer med ganske intensiv trening og kun et par korte pauser i løpet av den tiden. Ikke alle elementer er alltid 100 % perfekt når vi trener, men det lærer jeg av, ift hvordan planlegge og legge til rette neste økt. Det viktigste er at vi har det morsomt begge to. Ellers blir poenget borte. 

Frustrasjonen møtte meg da vi kom hjem. For Rim ble operert torsdag . pga knekt klo. Og i dag hadde hun greidd å både få av seg skjermen og makulere denne OG dra av seg potesokk og tygge istykker den. Krysser fingre for at det går bra og at hun ikke får noen infeksjon. Jeg har noen "triks i ermet" i så måte. Vi var i dag tidlig til kontroll, hos veterinær, og hun er jo like søt som alltid og sjarmerer veterinæren. Som også nå sammen med meg har lagt en plan - for skuldrene - med tanke på smertelindrende og behandling som bremser utvikling av artrose. Så vi fikk mer enn bare kontroll av klo i dag. Så opptur likevel. 

—————

Tilbake