ID-søk på kjøretøy og romsøk.

25.08.2016 22:44

I kveld trente vi på Bioforsk i Stjørdal. Planen min -som jeg også gjennomførte - var først og fremst ID-søk på kjøretøy. Mange duplikater av en ID-lukt (og i kveld fallt valget på lukt jeg hadde samlet fra en bekjent mann fra Island, 52 år gammel) ble plassert rundt på en lastebil. Lotta fikk smeller og satt ut i søk. Hun har overhodet ingen problemer med å finne duplikatene. MIN jobb er å trene slik at hun søker systematisk, over hele kjøretøyet, alle flater på utsiden og under kjøretøyet.


Etter 3 lange søk på kjøretøy (hun er så høy og så motivert at hun kan holde det gående så lenge jeg ber henne om - JEG blir sliten før henne...) gikk vi over til romsøk. Da plasserte jeg ut 21 duplikater av Siri's ID-lukt i et stort rom på Bioforsk, Lotta fikk smelleren og satt i søk. Dvs hun satte seg selv i søk før jeg rakk å komme med en kommando. FOr romsøk er det morsomste i verden ifølge Lotta :)
Etter funn av 12 duplikater ("erre noe problem da?" - hilsen Lotta) stoppet jeg søket, hun fikk maks belønning og vi tok kvelden.

 

Lotta leverer :) Dette blir en morsom høst :)

Bilder fra kvelden kan ses her.

 

Har du lyst til å lære en morsom hundesport der hunden får brukt seg og sine medfødte sanser på en morsom måte?

Doglife har flere kurs i høst. Meld deg på og ha det kjempemorsomt sammen med hunden din da vel :)

 

Bor du ikke i Trondheim og omegn, kontakt Norsk Smellerklubb og få vite hvor nærmeste kurs holdes.

Tilbake