Jaja, bedre trening neste gang....dagbok fra en heller trist treningsøkt...

01.12.2015 18:30

Lotta, smeller.

Søk1: To baner,  1 boks m id i hver bane. Smeller v bane. Hun går systemstisk over, slår ved rett boks, går tilbake, frysmarkerer. Belønnes dels m klikk, dels m kast av godbit, ev ballek. Gjentar en del ganger. Dralek og kast mellom hver bane.

Søk2: som søk1. Fryser og blir stående med nesen i boksen. Selv om jeg vandrer rundt henne. Flink bisk.

Søk 1 og Søk 2 var dermed to veldig gode økter.

Søk3: Først inntrening av smeller med ny id-lukt. Den var utdelt av Stig, med tanke på å trene på konkurransesettingen på bane.
Deretter pause i bil før hun ble tatt ut igjen og presentert for smelleren ennå en gang, da rett ved banen.
Hun ble kobla av og satt ut i søk. Som om det var en konkurranse. Hun virra litt, men tok seg inn igjen på kommando hver gang. Gikk alle 4 baner og markerte rett på alle 4 bokser med id-lukt. Ingen feilmeldinger.

Der dukka selvfølgelig opp - i en slik setting - hva vi må trene på:
-hun er for høy - så farten er for høy - og hun virrer derfor for mye, og kontakten med meg blir da for dårlig. I tillegg er der lite struktur over søkene når hun blir så høy, så vi må jobbe med å få inn strukturen i et slik langvarig søk. Og det som nå er uvant for henne var å ikke få belønning når hun markerte rett, men måtte vente til ETTER søket var over.

Vi gjentok søket på nytt. Denne gangen med kobbel så hun ikke skulle kunne virre over til annen bane før hun var ferdig med en.
Men hun falt av - dels fordi JEG ikke var tydelig nok i hva jeg ville ha av henne - jeg var ikke klar nok i kommandoen og det å vise igangsettingen av søket. Og hun mista litt konsentrasjonen fordi hun ikke fikk de pølsebitene hun forventa skulle regne over henne. Og jeg var ikek flink nok til å tenke EN BANE OM GANGEN. jeg tenkte for mye "hele banen".

Så vi prøvde en tredje gang, men da mista jeg henne helt mot slutten - hun feilmarkerte første bane, markerte rett på to baner og på fjerde meldte ho seg ut fordi pølsene ikke kom. Jeg prøvdeå sette henne i gang igjen flere ganger uten hell. Jeg fikk til slutt dratt henne gjennom fjerde bane slik at hun fikk markert rett og dermed kunne avslutte med masse belønning med lek. Så hun var likevel gira da jeg satte henne i bilen, men garantert mer forvirra enn før vi starta dagens treningsøkt…Altfor mange førerfeil….

Søk4: I håp om å avslutte litt bedre, gikk jeg over på kassesøk med ny - denne gang - min - ID. Med smeller. Men hun ville BARE markere på feil kasse, og jeg vet ikke hvorfor. Det var samme kasse hele tiden, så mulig den lukta noe spesielt.
Jeg fikk dratt henne gjennom, belønnet med lek og avsluttet for dagen.

Dagens lærdom:
Når JEG ikke er opplagt og fokusert er der liten vits i å trene hund :P
Hunden kan ikke prestere bedre enn fører legger opp til, og i dag svikta fører helt. Teflonhjerne og grøt mellom ørene.
Vi satser på bedre energi neste gang!

—————

Tilbake