Kreativ smellertrening

09.02.2016 22:37

Lotta, smeller

Søk1: på vegg, 16+kasser, 4 lærbiter, smeller.
Søker metodisk, ryddig, motivert. Lar seg ikke forstyrre. Finner alle 4, pluss ekstra når de flyttes. Frysmarkerer. Ballek mellom.

Søk2: som1 på 16+ kasser. Lar seg distrahere litt av annen hunds pipeball. Ellers veldig motivert. Løper uten kommando rett ut i nytt søk etter belønning for forrige treff. Blir utover i søket mindre opptatt av pipeballen til den andre hunden. Tar seg av og til en «pauserunde» et par meter utenfor veggen, men henter seg inn igjen selv hver gang.

Søk3: Kreative Stig fant i dag på at vi skulle sette opp noen «vegger» ved hjelp av noe ramper, feste disse sammen og stemple fast 6 lærbiter med ID-lukt på steder der hundene ikke kunne bite i dem, eller skrape på dem med klørne. Så det gjorde vi. Og Lotta var først ut. Fikk smeller med ny og ukjent ID-lukt, og ble satt i søk. I løpet av kort tid, maks ett minutt - fant hun første lærbit og frysmarkerte tydelig med nesen mot stsdet der den var festa. Belønnet med ball, ny smeller og nytt søk fra annen side av «veggskulpturen». Hun fant da lærbit nr 2. Ny runde. Nytt funn av lærbit nr 3. Og deretter lærbit nr 4.
Da avsluttet vi DET søket. Pause i bil. Flink bisk som fant lærbitene raskt, og som frysmarkerte kjempetydelig.

Søk4: Som søk3. Og som i søk3 fant hun lærbitene raskt, i tur og orden. Dvs jeg avsluttet etter fjerde funn. Og da avsluttet vi for dagen.

Konklusjon: Flink og supermotivert hund. Selv i dag der hun i utgangspunktet ikke virket veldig treningsmotivert da vi dro hjemmenfra.
Superhunden :)

—————

Tilbake