Kurshelg igjen :)

14.02.2016 18:09

Ennå en hyggelig og lærerik kurshelg. Den tredje siste i instruktørutdannelsen hos Doglife.
Og ennå en helg sitter jeg igjen med en følelse av å ha lært mye. (Og jeg er ikke så lett å "imponere".) Kursleder Cathrine er ikke bare god på hund, tror jeg. Hun er god på folk også ;) Noe som er et must når man skal skolere folk i å håndtere hund på en eller annen måte.

Denne helgen holdt vi kursdeltakere kurs for hverandre. Vi var delt i to grupper, og i går startet gruppe 1, som jeg var del av, med teoriundervisning for gruppe 2 - som da var "Kursdeltakere" i "hverdagslydighets-kurs". Etter teorien fulgte halvannen time med praksis. Deretter lunsj, før ny tilsvarende økt der gruppe 2 underviste for gruppe 1, og gruppe 1 var kursdeltakere. Veldig lærerikt, med Cathrine på sidelinjen som observatør.

I dag var det kun praksis, tilsvarende - gruppe 2 startet med å instruere gruppe 1 i ulike øvelser. Lunsj, og deretter instruerte gruppe 1for gruppe 2 som da var "kurs-deltakere". Vi brukte alle våre egne hunder begge dager, og jeg hadde med meg Lotta hele helgen. Hun er og blir min "superhund", som tar ting utrolig kjapt. Og denne helgen har vi fått øvd mye på impulskontroll og "nei"-signal. Og hun har utviklet seg mye bare i løpet av helgen. Mot slutten nå greidde hun faktisk å bli sittende og se på at jeg kastet ball, og ventet på signal før hun løp ut og hentet den. Og pipeball er virkelg Lottas gull dekket med diamanter. Så bra gjort av henne å vise slik selvkontroll. Og hun viste atter og atter igjen at MAMMA er hennes verden. Hun er søt og sosial, men ikke veldig interessert i andre når mamma viser at hun vil ha kontakt. Og skal man vite når mamma vil ha kontakt gjelder det å ha øynene på mamma det meste av tiden ;)

Helgens maskot var søte lille Vika - en 8 år gammel toy terrier tispe som bla har gjennomgått hjerneslag, og har dårlig hørsel, kun ett øye og ataxi. Hun trives tydelig veldig godt med livet og er en logrende og utforskende liten hund som synes mammen sin (den tobente) er den beste i verden.

Neste kurshelg, om noen uker, skal vi holde kurs for "ordentlige" kursdeltakere. Det blir morsomt det også tror jeg. Og veldig lærerikt. Garantert. :)

 

—————

Tilbake