Lita, Skovard`s Kismet

16.04.2016 22:18

Lita, med kennelnavnet  Skovard`s Kismet, er en standhaftig liten dachs-frøken av typen korthåret standard dachs. Det har blitt meg fortalt av erfarne dachs-folk at hun er av "Ovnsrør-slekt"- dvs etterkommer etter Ovnsrøret i "Mormor og de 8 ungene"-filmen som gikk på kino på 70-tallet.
På papiret er jeg eier. I virkeligheten er det husets datter på 12 år som eier Lita, dvs det er Lita som har bestemt at hun eies av 12-åringen ;) For dachser vil bestemme selv hvem de skal eies av.
Hun er ikke bare standhaftig - men hun er ganske kreativ også- og har en nese som ikke ligner noen andre neser jeg noengang har møtt innen hundeverdenen. Har jeg EN liten tørrforkule i en jakkelomme, og legger jakka fra meg på en høy hylle kan du være sikker på at hun raskt finner ut at på den hylla ligger noe som kan spises. Og står under hylla med nesen strukket sniffende oppover mot godbitmuligheten. Og derfra planlegger hun gjerne hvordan få tak i den godbiten. Noe hun ofte lykkes med. Jmfr ikke de få jakkene jeg har med oppspiste  lommer...

I tillegg har hun flaggermusvinger brettet inn og gjemt under brystbenet. DET er jeg sikker på. For hun kan garantert fly!! Men hun er smart nok til å aldri brette ut vingene hvis noen kan se henne....
Så Lita trenger sin egen lille side. Der hennes små eskapader kan berettes videre til verden. For HUMOR - det er også små dachser i rik besittelse av. Og som kjent - uten humor stopper verden :)
Velkomen til Litas lille hjørne; der humor og livsglede står på agendaen hver dag.

—————

Tilbake