Lottas hverdag

06.07.2015 21:21

Lotta er en aktiv og energisk og søt og snill hund. Som vi har mange planer for.
Jeg og Lotta trener en del sammen. Lydighet - ennå basale kunnskaper som skal inn og "hjernevaskes" ved hjelp av pølsebiter og andre godsaker, rikelig med ros på rett tidspunkt, og noen ganger noen "feilmeldinger". Og vi trener "smeller" - og der har vi planer om å trene en fast dag per uke fremover sammen med like ihuga gjeng med smeller-fans. Hun elsker å trene, har ikke tid til å tisse når vi jobber sammen, og er lett å motivere. Og lett å få opp i "arousal" når jeg ønsker det. Hun har sterke jaktinstinkter på fugl, og det er den ene saken der hun da blokkerer helt alle kommandoer fra meg - fremdeles - er når hun får fugl i siktet. Men vi jobber med saken og selvkontrollen og styrbarheten der også. Rom ble som kjent ikke bygget på EN dag.
Men som andre "folk flest", så må jeg jobbe for føda, og det gjør jeg fem dager per uke. Og mens jeg er på jobb, er hundene hjemme. Bortsett fre EN dag per uke- da er Lotta på tur sammen med en flott gjeng som styres og ledes av vår flinke hundepasser Cathrine i Hundepatruljen Trondheim. De dagene får jeg hjem en veldig fornøyd - om enn litt sliten - frøken. Som tydeligvis har hatt en kjempefin dag - hun logrer ivrig når vi treffer Cathrine og vegrer seg aldri mot å bli med henne i varebilen.
Forøvrig er det å passe hunder og ha hvit varebil stigmatiserende. Tydeligvis. Og man utsettes da for snodige rykter av paranoide folk. Men de som har mer mellom ørene enn grøt forstår at hvite varebiler med grønne skilter ikke er ensbetydende med hundetyveri og kriminalitet. Tvert imot - for Lotta er den hvite varebilen med de grønne skiltene ensbetydende med en morsom dag med lek og tur og masse morro! Nå har vi sommeren med turer og trening foran oss, og en når jeg drar på ferie skal hun være hos Cathrine. Noe jeg syns er fint å vite - athun har det bra mens jeg er borte. Og til høsten har vi planlagt masse trening, jaktanleggsprøve, og mye morro sammen. :)

 

E2F1B86E-A20B-44C8-B4DDC2A710222D93-633E6DE4-FB96-4EA4-B9CE52A0BCFD530C

—————

Tilbake