Nobelkullet 10 uker gamle.

21.07.2018 13:44

I går ble valpene 10 uker gamle. Og jeg kan bare gjenta: de er AKTIVE.....veldig aktive. Energiske. Fysiske, utholdende, raske. 

Vi har ennå ikke fått svar på prøvene som ble tatt for nesten to uker siden, annet enn at Lotta er fri, Diva er fri og Kayaq er fri. Resten er ennå ikke avklart. Men mistanke om salmonella hos de fem andre valpene. Og Nova. 

Mattilsynet mener at de ikke finner "kilden", og har hengt seg oppi biten med lammekjøtt som jeg og Lotta spiste, til tross for at jeg ikke er syk og Lotta har testa fri. Jeg har snakket med eksperter som er enig med meg at funnet i melken var et bifunn, og at det nok skyldtes salmonella på utsiden av juret til Lotta, fordi valpene hadde diet henne. Der finnes heller ingen beskrivelse i fagdatabaser/tidsskrifter av salmonella som årsak til jurbetennelse hos hund (eller hos friskt menneske for den saks skyld)
Og det igjen betyr at valpene må ha blitt smittet via mat. For frem til Lottas funn, hadde de lite kontakt med de to andre hundene og de fikk ikke annet enn babydog-milk og starter fra RC å spise. 
Jeg har informert Royal Canin og de tar dette svært seriøst og er i gang med å etterforske saken. Jeg har sendt dem det jeg hadde igjen av rester av babymilken, men jeg var tom for starterfor og har dessverre kastet posen for lenge siden. Så jeg har ikke batch-nummeret. Men veldig godt å vite at de tar dette super-seriøst. 


Været gjør alt litt enklere for min del for tiden, i og med at de kan være ute mesteparten av dagen. Det å ha alle 6 innendørs på dagtid er et mareritt av bitende monster som klenger seg i bena dine, og er "overalt heletiden"... Heldigvis er Nova utrolig flink med valpene. Hun leker med dem, oppdrar dem og pusler rundt dem. Alderen hennes tatt i betraktning, 15 mnd gammel, er dette ganske utrolig. Men det sier mye om NOva - hun er en snill og kjærlig og omtenksom hund. Og det er vel derfor også hun har blitt smitta av dette, siden hun har vært så tett på valpene siste tre ukene. I tillegg var jeg før salmonella-funnet "dum nok" til å la henne spise restene med babydog-milk og starter siden hun er så tynn....så hun fikk i praksis spise det samme som valpene da de var små.... 

Vi har jobbet mye med hver enkelt valp. Håndteringstrening, kloklipping, sosialisering, miljøtrening, litt lydighetstrening og impulskontroll. Så dagene har gått i ett. Oppi dette skal det vaskes og desinfiseres både innnendørs og i valpegården. Og jeg går rundt og leter etter "bæsj" de kan ha lagt fra seg i hagen, i ledige øyeblikk der valpene er i hundegården. 

Legg til noe uro nattestid, spesielt et par av hannhundene er litt "Vokale" av seg når de får ideer. Så enkelte netter blir det lite søvn. Så ja - jeg er sliten. 

Det er bra de er søte. 

—————

Tilbake