Nobelkullet 13 uker gamle

10.08.2018 16:16

I morgen, 11.august er gjengen 3 mnd gamle, og i dag er de 13 uker gamle. 
De begynner å bli store, vekten på valpene varierer fra 8 kg (Mira) til nesten 12 kg (Kayaq og Oreo). Den siste uken nå har de fått sine 12-ukers vaksiner, og ormekur ved 3 mnd. Og vi har levert inn tredje sett med prøver på salmonella. 
Per i dag fikk jeg preliminærsvar fra veterinærinstituttet, og Krutt er positiv, mens resten er negative. 

Jeg søkte for to uker siden om dispensasjon til å få levere valpene fortløpende etter tre negative prøver. Og fikk avslag, noe jeg ikke har den helt store forståelsen for. Iflg veterinærinstituttet så KAN en valp teste negativt siden utskillelsen av bakterier kan variere. Men neppe tre prøver på rad. Og risikoen for resmitte er liten. Jeg fjerner all avføring og alle underlag/tepper vaskes hver dag. Teppene på 95 grader C og gulvene skuret med klorin eller salmiakk, nesten ren sådan. Og jeg skifter også vaskefille for hver valpegård, så ingen smitte skal skje mellom valpegårdene. 

Jeg har skilt valpene i tre grupper og de voksne i en gruppe. Ingen av gruppene får ha kontakt med hverandre, og de fores hver for seg og luftes hver for seg. Hvilket betyr at jeg bruker ca 4 timer hver dag på foring og lufting og vasking av valpegårder. 

Valpene er skjønne personligheter: 

Alva: Intens, veldig nyskjerrig, uredd, veldig PÅ, men også samtidig laidback. Hun er veldig matstyrt og har intens lekelyst og jaktlyst. Om morgenen er hun blandt de valpene som skrur seg opp ved synet av meg, i en slik grad at hun biter seg fast i meg...

Mira: Nyskjerrig - men ikke helt ukritisk, hopper og spretter og er superlykkelig hele tiden. LITT vanskelig å gå tur med ennå fordi hun aldri har bena i bakken og surrer rundt bena mine med hopp-og-sprett. Veldig søt, nydelig uttrykk. Temperamentsfull, sjarmerende, og ikke redd for å bruke tenna.... 

Mia: Nydelig, vakker, sosial. Uten tvil den vakreste på kullet. Og intenst opptatt av kos og kontakt. Gnir seg inntil meg (ev andre folk - inkludert veterinæren...) og kan aldri få nok kos. Kan ligge i armene mine og bare KOOOOOOOOOSEEEE....  Hun er en utrolig søt hund. 

 

Krutt: Som navnet sier - her er det Krutt for alle pænga! Hissigproppen på kullet. Og den med mest lyd. Supertjapp i trening, lærer raskt og blir en super treningshund/brukshund. Datter her i huset er litt forarget fordi mor ikke vil ha hannhund og dermed beholde Krutt..... I tillegg har han nydelige farger, og er "den lille tjappe" på absolutt alle måter. 

Oreo: Nydelig gutt, Lotta opp av dage. Jeg er litt forelsket i han, ikke minst fordi han er så lik Lotta. Laidback, rolig kar som tar livet på strak arm. Veldig mattstyrt. Kan la seg øse opp ab Krutt når det kommer til det å hyle etter frokost, så i kor med Krutt er han min vekkerklokke for tiden. Ca kl 0530...  ;) Blir en super familiehund, veldig godt gemytt. 

 

Kayaq: Skjønnheten blandt hannhundene - tricoloren. Litt følsom, veldig sosial - vil heller ha sosial kontakt enn mat om han får velge. Intens opptatt av mor om morgenen, og siden jeg skal rekke jobb da og ikke har all verdens tid til kos, biter han seg likegodt fast i meg... Så han har gitt meg noen "kjærlighetsmerker"..  Kosegutt, av dimensjoner. Kan godt bare ligge i fanget og kose. Han er den største på kullet, og blir en stor og flott og atletisk hannhund, med nydelig gemytt og høy sosialitet. En hund man umiddelbart liker, og som gir mye kontakt tilbake. 

—————

Tilbake