Nobelkullet 4 uker gamle

08.06.2018 10:32

I dag er valpene 4 uker gamle. Så dagene flyr, om 4 uker skal de flytte!! 

De vokser og trives. Alle har lagt på seg og hele gjengen, unntatt Alexis, veger nå godt over 2 kg. Alexix ligger rett under 2 kg, så hun tar dem snart igjen. Ingen har hatt diare, ingen har vært slappe, alle har begynt å leke med hverandre, undersøke miljøet rundt. Jeg har fyllt valpegården med ulike typer gjenstander de kan undersøke, leke med og gå på. Lotta har rikelig med melk, men fordi hun "ofrer" seg for valpene, og ble veldig tynn en periode, begynte jeg tidlig å gi tilleggsmåltider til valpene- oppbløtt valpefor/starter-blanding, 3 gg per døgn. Kombinert med at Lotta har fri tilgang til mat og vann hele døgnet, har hun igjen lagt på seg og er nå i normalt hold. 

Valpene har fått klørne klippet en gang per uke, og nå sist gang protesterte de veldig mot å bli holdt fast. Tennene er i ferd med å komme, så nå kjennes det når de biter! De har fått ormekur etter retningslinjer, og de syns tydelig Banminth smaker rart - for de smatter og rister på hodet når de får ormekur-pastaen i munnen. 

Nova er nyskjerrig og syns valpene er spennende, hun vil gjerne hilse på dem, og helst inn i valpegården for å hjelpe til med stell. Men Lotta er klar i talen og sier NEI! Så Nova må bare finne seg i å vente. Diva holder avstand, for Lotta stoler ikke på Diva og det har hun gitt klar beskjed om, i en slik grad at Diva nå løper ut av stua når jeg åpner porten inn til valpegården. 

Valpene får litt besøk hver dag, av ungdommer som gjerne vil kose med dem. Og det setter jeg pris på. De bor midt i stua vår og får med seg alt av "Hverdagslyder" - TVn, kjøkkenmaskinene (vi har åpen kjøkken-stue-løsning), vaskemaskina fra badet rett ved stua, trafikken utenfor (buss-stopp og traffikkert veg rett utenfor panoramavinduene der valpegården er), i tillegg til familien her selv som er innom valpegården flere ganger hver dag. De sover godt, midt i all støy. Når jeg forer dem, blåser jeg i en fløyte idet jeg setter maten ned på gulvet, og nå kommer de alle løpende som olja lyn når jeg lager lyd med fløyta. I tillegg spiller jeg av -i bakgrunnen og ikke veldig høyt ennå - lydspor med skudd og fyrverkerilyder når de spiser. 

På formiddagene når alle er på jobb/skole, er huset derimot stille. Og de andre voksne hundene sover da. Så valpene må venne seg til begge deler: perioder med stillhet, og perioder med mye støy/lyd. Og de ser ut til å ikke bry seg noe om verken-eller. De spiser, leker, sover, bæsjer. Om nettene er de rolige, og først i 6-tiden om morgenen hører jeg "styr" i valpegården. Så en grei gjeng  :) 

Tilbake