Nobelkullet 5 uker gamle.

15.06.2018 22:10

Dagene flyr og valpene vokser. Denne uka har de "Våknet skikkelig til". De leker med leker, de undersøker omgivelsene, de leker me dhverandre og biter til den andre hyler...Og de spiser. Ekstremt god matlyst. Og de er "overalt". Henger i buksebena når vi går inn i valpegården. Biter på tær. Er nyskjerrige og sosiale. 
Halvegs inn i uka tok jeg med meg hele gjengen og dro på hytta. Kjøreturen - 15 mil - gikk over all forventning. Lite sutring, ingen bilsyke. Dagen etter kjørte vi en liten tur på ca 1 mil hver veg. Ingen sutring eller bilsyke da heller. Det er bra de har arva pappan sin der, for Lotta blir bilsyk om der er mer enn tre svinger i løpet av turen. 
De får nå valpefor, fra Royal canin, som er oppbløtt skikkelig. Jeg vil at de skal lære å like ulike smaker, så jeg tilsetter ulike "smakstilsetninger": kjøttdeig, surmelk, blodpuulver mm. Og alt går ned. De er ikke knipne i matveien den gjengen her. Mat er mat. Typisk springer spaniel  :) 

I valepgården har jeg ordna "aktivitetsbane". Med ulike underlag, masse ulike leker, balansebrett, bokser av ulike materialer de kan klatre på, leker av ulike materialer de kan undersøke, apportere (de elsker tydeligvis å apportere, den gjengen her), og en "uro" der ymse greier henger ned som de kan undersøke- flasker av ulik størrelse, ulike leker, ulike dummyer av diverse materialer. Og de leker og undersøker og "avliver". 

Og nå har Lotta godtatt Nova som hjelpe-nanny. Og Nova elsker valpene - skulle tro de var henne slik som hun slikker og vasker pg pusser på dem. Og valpene elsker tante Nova  :) 

5 uker gamle veier valpene som følger (i gram): 

Allvar: 2984
Alva: 2821
Alice: 2787
Alexis: 2511
Albert: 3428
Alfred: 3302

Dvs at siden fødselen har Allvar, Alexis. Alfred  og Albert  ca 8-doblet fødselsvekten sin, Alva og Alice har 6-doblet den. 

—————

Tilbake