Nobelkullet 9 uker gamle.

14.07.2018 18:02

I går, fredag 13.juli, ble valpene 9 uker gamle. 

De er aktive. Mildt sagt. 

Mandag 9.juli ble første prøvesett mtp salmonella innlevert. P.t. har vi ikke fått noe svar fra veterinær-instituttet, så ting tar tid. 
Tiden bruker vi til å miljøtrene og sosialisere og trene valper.  :) 
Uken som ligger bak oss, var jeg på jobb. Og gode venner trådte til og trente valper for meg mens jeg var på jobb. Døgnet mitt er ellers veldig fylt opp av valpekullet: 
Jeg står opp rundt kl 06. Tar valpene med ut i hundegården (fint vær for tiden, heldigvis for min del, men trist for bøndene sin del), gir dem mat. Forer de voksne hundene og lufter dem. Vasker valpegården, spiser frokost, drikker kaffe og går på jobb ca kl 0715. Er på jobb til ca kl 1500 - 1530. Hjem, forer valper som i mellomtiden har blitt aktivisert av venner. Deretter er det aktivisering av valper for min del - med "frislipp" i hagen, der valper og Lotta leker og løper. Etter en time tilbake i hundegården (som er på 32 kvm), jeg må da inn og lage middag til mine tobente "ulver". Etter middag ny runde med valper. Går tur med Nova og Lotta. Siste foring kl 2130, tar valpene inn på stua igjen kl 2200 - 22.30. Deretter må jeg ut og rydde hundegården, fjerne avføring, og spyler hele hundegården. Legger meg ca kl 23.30. Rimelig sliten. 

På fridager som i dag går det også i ett. Oppoghopp og ut med valper innen kl 0730 (de starter hylekoret etter mat kl 07...). Rydde, og vaske ned valpegård/stue (det ser mildt sagt ikke ut etter at 6 valper har hatt fest i 7-8 timer for seg selv..). Ut og aktivisere valper. I dag ble det feks først felles frislipp i hagen med alle 6 valpene, de lekte, fikk godbiter for å ta kontakt med meg, for å sitte pent osv. De lekte sammen, og de lekte med Lotta. Deretter inn i hundegården med gjengen, og tok deretter med meg en ut på tur for miljøtrening. Vel hjemme igjen spiste jeg frokost og drakk litt kaffe, tok en lang tur med Nova,  før jeg dro ut og handlet inn mer valpefor mm. 
Tilbake hjemme etter handletur fikk jeg med god hjelp av en valpekjøper tatt med alle valpene, en om gangen, på tur ut i verden. Miljøtrening mtp traffikk, ulike typer mennesker (syklister, barnevogner osv), kjøretøy (buss, motorsykkel, biler osv), underlag, og "miljøer".

 Vi var ferdig med dette ca kl 1500, da hadde vi også klippet klør på alle valpene. Kl 15 fikk de mat, og deretter sovnet de. 

Jeg inn, fikk tatt en kopp kaffe, og sett litt på TV en time, laget middag. Og gjort forefallende husarbeid innendørs som vasking og rydding, ikke minst av mattene som valpene ligger på om natten. 

Og kl 2130 er det ny foring, og deretter må jeg ut igjen og rydde og vaske hundegård. Og slik går dagene. Innimellom disse øktene "trener" jeg litt lydighet og triks med Lotta og Nova. Og litt romsøk med Lotta. 

Men jeg koser meg med valpene. De er så utrolig skjønne. Personligheter. Sosiale og kjærlige. Og jeg er så glad for at jeg har funnet flotte kjøpere til alle (unntatt Alva som blir værende - jeg MÅ ha igjen litt for alt strevet....). 

Økonomisk er dette kullet en ruin for min del. Prøvene som jeg er pålagt å ta koster ganske mye. Og forkostnadene etter uke 8. De spiser godt...de er springere...  ;) Men det oppveies av å vite at jeg har "laget" flotte stødige hunder som blir en velsignelse for eierne sine mange år fremover.  :) 

—————

Tilbake