Nyttårsaften 2017

31.12.2017 19:21

Da har vi rundet 2017 og på veg inn i 2018. 

2017 har vært et hektisk år.  2.januar var jeg i gang med både egentrening hos PT og hundetrening sammen med Siri og Oskar. Og våren 2017 ble preget av mitt engasjement for smellersporten, med smellertreninger hver tirsdag der jeg var instrukrør, smellertreninger fredager, og i tillegg en del ekstra som kom i tillegg pga min lederrolle i hundeklubben Spesialsøk Trøndelag. Torsdager har i stor grad gått med til smellertreninger på Stjørdal. Så dermed har det blitt tre faste smellertreninger hver uke. I tillegg holdt jeg en del smellerkurs i helgene. 

I tillegg til mitt eget aktivitetsnivå, har Eirun både trent taekwondo to ganger per uke og agility (med Lotta) en gang per uke hele vårsesongen. Og selvfølgelig fotball flere ganger per uke.  

Jeg så etterhvert nødvendigheten av å trappe ned "noe". Så i første omgang ble det PT-timene. De var egentlig min lille luksus i livet og kostet mye, så med trangs tidstabell og behov for å bruke pengene på annet (les: ungene), ble det disse som gikk ut. 
I februar ble også Lita syk. Tarmslyng. Hun hadde spist en sokk for mye og holdt på å stryke med. Selvfølgelig var jeg alene hjemme da dette skjedde; gubben var i USA med sønner, og datter var hos besteforeldre i Ålesund. Men Lita stod den av, merkelig nok (og takket være flink veterinær).  Det gikk 2 - 3 uker, så ble hun igjen akutt dårlig. Denne gangen var det bukhinnebetennelse. Igjen overlevde hun på ren vilje, og masse antibiotika og smertestillende. Men hun ble ikke seg selv igjen etterpå. Hun haltet mye og ble lam i bakparten etter litt lengre turer ute i marka. 

Så våren 2017 så ukeplanen omtrent slik ut: 
Mandag: Taekwondo

Tirsdag: agility. Og smellertrening. 

Onsdag: Taekwondo. Etterfulgt av fotball. 

Torsdag: Smellertrening. 

Fredag: Smellertrening. 
Lørdag-søndag: kurs, som regel. 

Legg til en del styremøter, i etterhvert to klubber: Spesialsøk Trøndelag og Norsk Smellerklubb. 

 

Jeg syns jo mye er morsomt. Ikke minst rally-lydighet. Så jeg prøvde å få pressa inn litt rallytrening med Lotta fra mars av. Vi deltok i vår aller første konkurranse 18.mars, og rykket direkte opp til klasse 2. 

Oppi alt dette hundestyret kom også utfordringene med et baderom der drenering hadde svikta som følge av rørleggerfeil. Etter en del frem og tilbake ble det avklart at vi skulle få dette dekket gjennom forsikringen. OG selskapet Berge bygg og skadeservice ble engasjert i renoveringen av baderommene via forsikringsselskapet. 

Det ble ikke en enkel renovering. Selskapet mangler tydeligvis en prosjektleder, så hele progresjonen foregikk ved at jeg maste, og maste og sendte ørten mail. Og ringte. Og kranglet. Og sendte sms. Og de glemte tydeligvis de avtalene vi hadde gjort. Fortløpende. Ikke imponert. Først i november ble arbeidet "ferdigstillet". Dvs - de har ennå da ikke gjort alt vi ble enig om, men jeg hadde gått lei av å mase og tar resten på min egen private kappe. Via et seriøst firma. Forsikringsselskapet burde alliere seg med et mer seriøst firma....

Men der har skjedd mye fint i år også. Diva flyttet hjem til oss. Søte Diva. Mellompuddel fra selvfølgelig håndplukket oppdretter. Lille krølle. Skal bli Eiruns agilitystjerne. Hissig som bare det. Eksplosivt temperament. Hopper som en kenguru. Fart som den raskeste racerbil. Tøff frøken. 
Og to måneder etter at Diva flyttet inn, hentet jeg Nova fra Sverige. Beauceronfrøken med gode gener. Og god oppdretter. 
Disse to har vist seg å være gode investeringer. De er tøffe, men førerorienterte. Miljøsterke. Diva en hissigpropp, Nova mer laidback og avventende (heldigvis!). Nova har en nese av en annen verden. Begge er racere i smeller. 

Første helgen i mai konkurrerte jeg og Lotta i smeller, på Hønefoss. Det gikk såder. Lørdagen brøt jeg - pga heteslag hos Lotta. Søndagen havnet vi på 8.plass. 
Vi dro hjem en erfaring rikere. Og hadde uansett hatt en hyggelig helg sammen med Siri og Oskar. 

Siste helgen i mai var det cup i smeller i Selbu. Lotta vant lørdag og kom på 2.plass søndag. Jeg var strålende fornøyd med dyret mitt begge dager.  :) Hun er og blir et funn av en springer. Jeg digger henne rått og uhemmet. 

Sommeren gikk stort sett til valpestyr, siden Nova ble hentet medio juni.  Med besøk av Oskar  en langhelg. De tobente eierne hans hadde funet ut at de skulle gifte seg  ;) 
I august dro vi tobente til Island og bryllup der. Koselig og vakkert. Og et minne for livet. 
 

Og så kom høsten. 
Og med enda flere hunder som skulle trenes. Valpekurs for Diva. Engasjementkurs for Nova. Lydighetskurs for Diva. Og lydighetstreninger for Lotta og Nova, i tillegg til smellertreninger. <

Jeg var også figurant på MH i Selbu i september, og holdt smellerkurs på Fosen. Hyggelig. Mange kjekke hundefolk rundtomkring. I slutten av september dro jeg til Ålesund for å besøke min familie. Lotta gav meg der et sjokk ved å klatre etter meg på en tynn stige opp i en jakthytte, høyt oppe i et tre.... Så springere kan klatre.... 

I oktober dro jeg til Valdres og konkurrerte i smeller, med en førsteplass og en andreplass. Helgen etter dro jeg til Sverige og kenneltreff hos Silogården kennel og Eva. Kjempekoselig. Flotte hunder, kjekke eiere og en fantastisk oppdretter <3 

Siste helgen i oktober ble brukt til oppdretterskolen. 
Deretter ble det instruktørkurs i regi av NKK, trinn 1. Før ny runde til Valdres og NM i smeller. Lotta kom på 6.plasss ettter en heller tragikomisk prestasjon under øvelse 1 - hun gikk til streik. Så og si. Klar tale.  
Den påfølgende helgen var det igjen instruktørkurs, deretter helgen etter fikk jeg besøk OG jeg konkurrerte med Lotta i rally igjen. Vi fikk en fin 1.premie i klasse 2. Første helgen i desember var avsatt til instruktørkurs, men da var jeg syk. I slutten av november fikk jeg en ganske stygg influensa. Og etter dette kom jeg meg ikke og har etterhvert innsett at jeg nok har fått en lungebetennelse. Som jeg sliter med ennå, i skrivende stund. 

Og i desember ble søte Lita avlivet. Smerter tok overhånd og en vond rygg viste seg å være problemet som ikke kunne løses. Søte Lita....  <3 

Så mine forsett for 2018? 
Trappe litt NED! Det har blitt litt for mye. 
Jeg har ambisjoner om å trene Nova. Og fortsette å trene Lotta. Men utover det - jeg skal IKKE gå noen kurs selv. Og utover to helger skal jeg ikke avholde helgekurs selv. Førstepri blir familie. Og egen helse. Og prioritere venner .....
Og så har jeg glemt å nevne: jeg har i løpet av 2017 - i tillegg til full jobb som lege, jobbet med sammenskriving av doktorgrad. På fritiden. Denne kommer jeg til å levere nå i starten av 2018. Og da betyr det at det i løpet av 2018 blir disputas. Omsider. Etter mange år der jeg har jobbet med dette på si. 
For med stor familie, inkludert jobb som verge for funksjonshemmet sønn, blir det ikke all verdens med tid til slike akademiske greier.... 

 

 

 

—————

Tilbake