Påfyll og løpetider

17.03.2018 18:33

Siste måned har vi såvidt begynt å våkne opp fra den verste vinterdvalen, og helsebarometeret til mor peker i riktig retning. Og løpetidene har startet. Først ut var Diva, som ble hakket hissigere enn normalt under løpetiden. Deretter startet Lotta, som først var melankolsk, deretter la hun seg ut på anbud og fikk napp hos Fado (planlagt napp....), og sist ut nå var Nova. Sistnevnte hadde noen "merkelige dager" rett før løpetiden startet der alt var skummelt, men idet hun var i gang, var hun nesten normal i hodet igjen. Nå har hun bare kort konsentrasjonsevne og faller lett ut i snusing når vi trener. I det store og hele begynner det meste å roe seg her nå og bli levelig igjen. 


Lotta ble som tidligere beskrevet parret forrige helg. Humøret hennes har endret seg litt siste dagene - hun er MYE mer leken enn hun vanligvis er. Og logrer mye mer. Nå innbyr hun unghundene opp til lek hele tiden, og det har hun ikke gjort tidligere. 

(Bilder fra annen årstid...)

Jeg har siden nyttår, som vanlig, holdt en del kurs i smeller og spesialsøk. Alltid hyggelig å treffe nye hundefolk og nye ekvipasjer og se disse utvikle seg gjennom kursperioden. 

 

For en gangs skyld er jeg denne helgen kurselev selv. Jeg er så heldig å få være med i "team Doglife", og har mange kjempekoselige og veldig kunnskapsrike og erfarne hundetrenere jeg kan lære mye av der. Og denne helgen har eier og leder av Doglife arrangert kurs for oss instruktører. Om temaer som vi stadig kommer borti under kursene vi selv avholder. Og noen nye og spennende temaer innen hundetrening generelt. Så veldig deilig å få litt påfyll i positivt og trivelig miljø. For det er DET hundetrening handler om for min del; POSITIVT MILJØ, som gir energi. Uten konflikter som tærer på treningsglede. 

Det er så fint å kunne se ressursene i hverandre og mulighetene det gir for felles vekst. 
DET ønsker jeg for alle hundemiljøer og hundeklubber. 

—————

Tilbake