Perfekt treningsøkt :)

17.11.2015 18:13

Lotta, smeller.

I dag var dagen da alt gikk som en lek og alt fungerte :) Alle søkene foregikk uten kobbel. Hun løp aldri ut - selv med flere hunder tett ved, ble ikke ukonsentrert. Dette er første trening der hun har gjennomført hele treningen uten å falle ut en eneste gang og uten å ta seg en eneste runde ut for å snuse på gulv.

Søk 1: 12 kasser gulv, lærbit i boks gjemt under ene kassa. Smeller ble presentert ved kassene. Lotta var på med en gang, men fokusert. Ikke for høy, ikke for lav. Brydde seg ikke om andre hunder eller andre folk, hadde kun fokus på meg og hva jeg ville at hun skulle gjøre. Passende arousal. Mellom øktene lek m draleke (strikk med pels og ball festa inni pelsen). 3 økter der hun fikk belønning med pølsebiter på kasse og med dralek mellom øktene. Fokus på godbit før hver ny økt etter at hun har sluppet taket i draleken. Dekkmarkerer og utover i søket økende frys med snute på kasse. Fokusert, kikker et par ganger bort på forstyrrelser som bråker veldig , men går raskt over i søk uten å la seg forstyrre ytterligere.

Søk2: som 1. Kassene er omrokkert slik at relativ plassering av kasse med lærbit er endret.

Søk3: som 1, men under dette søket jobbet der en brasiliansk terrier tispe rett ved banen vår, og hannhund golden 5-6 meter bortom. Gikk bra, helt uanfekta av de andre hundene, selv om de innimellom bjeffer på oss. Fokusert på søket og på meg. Dekkmarkerer m økende frys i kasse, venter da tydelig på å få draleken sluppet i hodet. Dralek mellom hver økt som i tidligere søk. 4 økter.

Søk4: to baner med bokser. 2 bokser m lær i hver bane. Får smeller ved banens start. Sendes ut i søk etter at hun har sittet rolig ved banen mens jeg har pakka bort smeller. Klikker og godbit v markering. Dekkmarkerer. 3 økter der vi går over begge baner fra ulike kanter. Ingen feilmarkeringer, og snuten godt på boksen med frys hver gang. Draleke mellom øktene.

Søk5, som søk4. Går etter noen økter over til at jeg står utenfor banene og gir belønning der jeg står, etter signal er avgitt for rett markering. Hun kommer da og henter belønning og settes ut i søk på neste bane. Fungerer veldig bra. Gjentar fra alle ender begge baner. Dralek mellom øktene.

Vi har også «utarbeidet» vår egen «Prosedyre» inn og ut av bilen nå. Ut av bil må hun sitte i bilbur selv om jeg åpner det - jeg åpner ikke om hun reiser seg opp. Hun må forbli sittende til jeg har festet kobbel og gitt signal om hun får lov til å hoppe ut av bil. Deretter må hun sette seg ved bilen og vente til jeg har lukket bilbur, bildør og låst bil og lagt nøkkel tilbake i lomme. Og får ikke reise seg før jeg gir kommando. Hun må gå ved fot til hall, inn døren og bort til banen vi skal søke ved. Der må hun igjen sitte og vente til jeg har funnet frem smeller og presenterer denne.
Denne «prosedyren» ser ut til å roe henne slik at hun blir mer samlet og konsentrert.
Ut får hun leke seg bort til bil, der må hun stå rolig til jeg har åpnet bil, koblet henne av og åpnet bilbur. Hun hopper inn på signal, får godbit og jeg lukker bur, og bil og låser igjen.

—————

Tilbake