Rally-lydighets - helg i Steinkjer

16.06.2019 19:08

Denne helgen dro vi en gjeng "sammensveisa" damer i ymse aldre og med ymse hunder til Steinkjer og rallylydighets-cup der. Offisiell. Jeg hadde meldt på Nova. Jeg har kun trent rally med henne EN gang, for 10 dager siden. Men jeg tenkte at det kan være greit å se hvordan hun (og jeg sammen med henne) fungerer i ringen. Hun er uansett en lydig hund, og kan en rekke hverdagskommandoer, som sitt, ligg, bli, snu, gå pent ved fot, og utgangsstilling. Men jeg hadde ikke skyhøye forventninger. 

Vi skulle gå som nr 28 i klasse 1. Det var varmt vær i helga. Så jeg var spent, for Nova blir raskt sliten i varme. 

Etter "briefingen" i klasse 1, tok jeg nova ut noen runder fra bilen. Dels for å "minne henne på" noen kommandoer, dels for å unngå at hun ble varm i bilen. Da vår tur kom, som nr 28, var hun ikke super-interessert i å komme ut av bilen, og hun gikk med litt lav holdning sammen med meg til start-streken og virket litt lav. Vi kom oss gjennom banen, hun lystret så og si alle mine kommandoer, men hun var ikke seg selv. 

Vi endte på 11.plass av 33, med førstepremie, 182 poeng og rød sløyfe. Som selvfølgelig er bra og noe jeg tar med meg. Samtidig grublet jeg på hvorfor hun hadde virket så lav. 
Så jeg tenkte. Og værvarselet lovte enda varmere vær søndagen. Lørdag kveld fikk hundene bade i et vann litt syd for Steinkjer, og både Lotta og Nova kviknet til og virket mer energiske. Etter litt tankevirksomhet ble planen min at jeg ikke skulle ta Nova like mye ut av bilen for små turer og økter som på lørdagen, og se om det kunne få henne mer ovenpå i attituden på søndag. 

Som sagt, så gjort. Etter briefing fikk hun en liten "teaser" på 3 minutt ute av bilen, med masse god belønning, deretter inn i bil og der måtte hun være (under silveshade-dekke) til vi skulle i ringen som en av de siste denne dagen også. Og hun var kvikkere enn lørdagen, il tross for hele 26 grader i skyggen søndag, med stekende sol på banen. Nova stod for 5 poeng trekk, med snusing og skjev sitt, jeg gjorde noen førerfeil som totalt kostet oss 10 poeng. Så hun gjorde dermed en bedre figur enn meg ;) Vi endte med 185 poeng og førstepremie, på 9.plass. Helt greit. I dag hadde vi det hyggelig i ringen. 

Så summa summarum: "Prøvehelgen" endte med to førstepremier. Så nå mangler vi bare en førstepremie for opprykk til klasse 2 og mellomtittel i rally: RL1.

Det kaller jeg godt "test-resultat"  :) Og SUPER hund. Super-Nova  <3 

—————

Tilbake