Regnvær og innedag

22.03.2016 16:02

Påskeværet er ikke noe å skryte av i år. Det høljer ned, og det frister lite å være ute. Så i dag aktiviserte jeg frk Lotta med romsøk innendørs istedet.
Jeg la ut 14 små lærbiter (0,5 x 0,5 cm størrelse) med ID-lukt på merkelige steder rundtomkring på stua mi, og hun fikk smeller og ble satt i søk. Hun elsker å søke, så motivasjonen skorter det ikke på. Hun fant ganske mange av lærbitene i løpet av den timen vi holdt på (der hun fikk et par korte pauser mens jeg la ut nye lærbiter). Belønningen, siden vi var hjemme, var dralek, som ble byttet mot tørrforkuler ;)

For å få aktivisert Lita også litt avsluttet jeg treningen med å kaste utover massevis av små tørrforkuler over hele stua, så de holdt på en stund og lette etter alle de små godbitene.

Det er mye man kan gjøre for å aktivisere hundene innendørs om været er så dårlig at man ikke vil ut, ev om man ikke er helt i form selv.

Godbitsøk

ID-søk

Lete etter leke

Trene lydighetsmomenter

Lære hunden morsomme triks

 

Bare fantasien setter grenser egentlig :) Og vet du ikke helt hva du skal finne på, så søk litt rundt på nett så får du noen gode ideer.

—————

Tilbake