Smeller-cup, del 1 av 4

15.12.2015 23:56

I ettermiddag dro jeg og Lotta til Lade for å delta på smeller-cup, del 1. Av totalt 4 del-konkurranser. Jeg hadde ikke store ambisjoner, med siste treninger i bakhodet. Og Lottas tap av motivasjon når belønninger lar vente på seg.
Så jeg sa fra med en gang, at jeg akter å belønne - med leke -siden godbiter ikke er lov, etter hvert funn.

 

Siden det å bygge motivasjon er viktigere enn å vinne konkurranser, startet jeg med å gå noen runder på EN bane. Med smeller og ID-lukt i EN boks. Og belønnnet idet Lotta markerte på rett sted. Med dralek, Og mens jeg belønnet skiftet Stig posisjon på boksen i banen. Jeg gjentok dette noen få ganger før hun fikk pause i bilen (Og jeg tok ut Sara som "pause-underholdning" for min del, og trente noen runder med henne).

Deretter var det konkurranse:

Lotta fikk smelleren utenfor ringen. Jeg belønnet som vanlig. Vi stillte oss opp på startstreken og idet vi var klar fikk vi gå inn og klokka starta.

Hun gikk første banen, markerte - jeg markerte for funn - det var rett - belønning med dralek til neste bane. Og Dermed gikk Lotta alle fire baner uten feilmarkeringer. Med dralek mellom hver bane. Tiden var 1:09, og maks poengsum.
Veldig bra.
I neste runde tenkte jeg å teste henne litt. Og unnlot å belønne på første bane. Dermed fallt hun litt av. Hadde JEG tenkt to tanker hadde jeg ventet med å ikke belønne til andre eller tredje bane. Men shit au. Vi fikk to -tror jeg - feilmarkeringer. Og tiden ble lit lenger fordi hun virret ut i andre banen og forstod ikke hvorfor hun ikke fikk belønning.
Dermed lærte JEG enda en ting ;)

Morro var det lell :)

 

Under er videoer jeg tok av mine medkonkurrenter. Vi har det veldig morsomt - og alle er egentlig mest opptatt av å delta. Lite opptatt av å "vinne". Vi vinner uansett mest når vi har det morsomt sammen med hundene våre og de andre tobente :) og når vi ser at hundene har det morsomt :)

 

 

—————

Tilbake