Smellercup, del 4; Søk på kjøretøy

29.03.2016 22:34

I ettermiddag dro vi til hundehallen for å trene litt, samt delta på smellercup del 4. Øvelse nr 4 i klasse 1 er søk på kjøretøy. Vi har fra før deltatt i øvelse 1(banseøk)  og øvelse 3 (romsøk). Da øvelse 2 (kassesøk) gikk var jeg bortreist. Så den gikk vi glipp av og havnet derfor resultatmessig samlet litt "nede" på listene.  ;)

I Øvelse nr 1 kom vi på andre plass med 420 poeng. Øvelse nr 2 var jeg på jobbreise og dermed forhindret fra å delta. I Øvelse 3 havnet vi på tredje plass med 364 poeng, og totalt fordi vi manglet en øvelse ble vi etter denne liggende som nr 7 med 784 poeng.

Da vi kom til hundehallen, hadde jeg først to økter med søk på kasser på vegg, med Lotta. Den andre økten en del lenger enn den første. Så ble hun lagt på lading i bilen til det ble vår tur å gå første runden i dag. Hver del av smellercupen består av to runder med samme øvelse, der den beste, poengmessig, teller.

 

Så ble det vår tur. Jeg er ikke så veldig nervøs før slike konkurranser (ingen som dør om vi taper ;) ) Det jeg hadde fokus på i dag var to ting: 1 - min jobb er å hele tiden observere Lotta og vurdere om hun markerer for funn eller ikke. Og gi signalet med hånda opp, om jeg mener hun markerer. 2 - hun var i kobbel, for hun skal ikke få lære, pubertal som hun er ennå (om enn i mindre grad en for 2 uker siden) at det lønner seg å løpe ut og snuse på gulvet, hilse på andre hunder osv). Jeg har ikke den minste anelse om hvor duplikatene Lotta skal finne, ligger. Og det å prøve å gjette hvor de er, eller prøve å styre Lotta til bestemte deler av kjøretøyet er bare tull.
Så vi gikk inn i søksområdet, jeg ganske rolig, Lotta ganske gira-klar for morro. Det var gjemt 5 duplikater på kjøretøyet, vi fikk smeller i forkant som Lott hadde fått før øvelsen. Så hun visste hva slags lukt hun skulle søke etter. Og vi hadde 6 minutter på oss til å finne alle 5 duplikatene.
Jeg lot henne søke og bestemme tempoet selv og hvilken retning hun ville gå i. Jeg holdt henne i kobbel, og holdt meg hele tiden rett bak henne.Hun tok først en hel runde rundt kjøretøyet der hun søkte ganske overflatisk over det. Og deretter på andre runde begynte hun å søke mer detaljert, gikk inn i krinker og kroker, litt frem og tilbake, opp i høyden og ned mot de laveste delene, og deretter markerte hun - først 1, deretter nr 2, søkte videre og fant nr 3, nr 4 og nr 5. Ingen remarkeringer på de hun allerede hadde funnet. Og ingen feilmarkeringer, verken på meg eller Lotta. Jeg havnet ut av telling, og visste ikke hvor mange hun hadde markert på da Stig sa fra om at vi var i mål siden hun hadde funnet alle 5. Og det 50 sekunder før tiden gikk ut.
Etter hver rett markering lekte jeg noen sekunder med henne, med en draleke med to baller festet i. Og deretter ut i søk på nytt. Det fungerte veldig bra.

Ny lading i bil en lang stund, før det ble vår tur til å gå runde to. Og det gikk enda bedre. Vi gjennomførte på samme måte som i første, bortsett fra at hun remarkerte på ene funnet sitt, en gang. Denne gangen ble vi ferdig 60 sekunder før tiden gikk ut, og var dermed 10 sekunder raskere en i runde 1. :)
Jeg er veldig fornøyd med Lotta, ennå en gang :) Hun har høy energi kombinert med høy motivasjon, konsentrasjon og fokus. Veldig flink på alle måter. Ingen snusing på gulvet, og ingen avbrekk der hun fant på andre ting.

 

Sånn per poengmessig: Jeg aner ikke hva vi fikk i poeng. Det får vi vite noen dager etter konkurransen siden det tar littid for én person å sitte og regne sammen alle skjemaene. Så DEN oppdateringen får jeg heller komme med da :)

 

 

—————

Tilbake