Smellergjengen utvidet med ny evipasje :)

24.11.2015 20:03

I dag ble smellergjengen utvidet men ennå en ekvipasje på trening, nemlig Eirun, 11 år, med korthåret standard dachs Lita. Veldig koselig at de vil bli med å trene, og at de begge har det så morsomt og er så motiverte :)

Lotta:
Hun har løpetid om dagen, ca dag 9 i dag. Søk foregår uten kobbel med andre hunder av begge kjønn i hallen.

Søk1: 16 kasser, lærbit, smeller. Litt høy i starten, surrer. Virrer litt ut. Hentes inn, ny runde m smeller og fokustrening på godbit. Markerer, med dekk og noe frys med snute i boks. 3-4 økter m dralek mellom. Avslutter m kast av ball på rett treff og ut i bil.

Søk2: som 1, men byttet relativ plass av lærbit. Fokusert, bryr seg ikke om schæfer eller Lita som trener rett ved. Lydig, fokusert på meg. Motivert. Får justert arousal m godbiter og lydighetsøvelser mellom økter.

Søk3: som 1. Litt mer distraherbar av hannhun rett ved, men tar seg inn igjen på kommando. 3-4 økter. Dralek mellom øktene. Fokustrening på godbit før hver ny økt. Lydighet m sitt før søk. Er da passe aktivert.

Søk4: på bane, to bokser m id-lukt. Smeller. Veldig på, frysmarkerer m bukk, tendens til dekkmarkering. 3 lengre økter, klikker v rett markering m nese på boks - hun blir veldig aktivert av klikker. Dralek mellom.

Søk5: på bane. Klikker. Lærbit. Må jobbe m markering, venter henne ut slik at nesen står rett på boksen - hun har tendens til å bare ville hvile underkjeve på boks mens hun venter på godbiten. Klikk når nese er oppå boks. Faller litt ut pga andre hunder som leker med pipeball, og løper ut etter disse to ganger i løpet av økten.

Søk6: kasser. Vegg, idlukt, 3 lærbiter. Finner to første raskt. Leter lenge etter tredje, faller litt ut innimellom og virrer da litt ut og snuse på gulv samt blir opptatt av andre hunder. Tar seg inn på kommando. Finner tredje lærbit etter litt om og men. Belønnes m ball på hvert rett treff. Gjentar på hvert sted noen ganger. Markeringstrening på siste bit som en siste økt. Lek m ball og ut i bil.

Oppsummert:
Lydig, ganske fokusert, noe preget av løpetid og lar seg lettere enn vanlig distrahere av andre hunder og av pipeballer som andre leker med. Men veldig fornøyd med henne, ikke minst fordi hun er så ekstremt lydig og alltid tar seg inn igjen på kommando.

Lita var som nevnt med i dag og ble trent av Eirun. De to hadde en flott progresjon - de har kun trent en dag tidligere på dette - forrige søndag på introkurs smeller. I dag gikk de fra å markere på mynt til å gjøre søk på bane. Så flink fører og motivert hund (som måtte bæres ut i bilen etter hver treningsøkt og som da satt og hylte i bil og ville inn og trene mer….)

—————

Tilbake