Smellertrening 10.11.15 - vi tester litt grenser.

10.11.2015 19:57I dag startet vi smellertreningen etter halvannen time stur i skogen, der Lotta både hadde fått løpt mye rundt, søkt intenst i terrenget, og blitt hersa med av en kjempesøt 14 uker gammel boxervalp.

Hun var likevel kjempegira da vi kom frem til treningshallen. Alle treningene foregikk uten kobbel. Og selv med andre hunder og pipeleker med mer i hallen var det ikke noe problem. Hun jobber, har fokus på MEG, og jobben hun skal gjøre og er hele tiden veldig treningsmotivert.

Søk1: på 12 kasser og te i en av kassene. Hun går rett i søk, bryr seg ikke om smeller. Søker metodisk til hun forstår at kluet er te. Dekkmarkerer med snuten i kassa. 5 økter m lek mellom. Dralek, med ulike draleker. Derav to like m ball i enden som kastes om hverandre. Populært. Byttes mot pølse. Må roe seg ned med fokustrening med pølse før hver ny økt. Arousalnivå høyt men fokusert!

Søk2: 12 kasser og te. Som søk1. Litt roligere. Fokusert, men ikke fullt så energisk.

Søk3: 16 kasser, økt avstand mellom hver kasse. Te i en kasse. Søker metodisk, fryser, dytter litt på kassa m te i. Går over til å kaste godbit på nese når nesen står rolig mot kasse. Bedring av dyttinga. Dralek m pelsleke m pip og ball i. Blir i en lekepause “overfallt” og pinna ned av annen hannhund som har slitt seg. Hun underkaster seg og situasjonen roer seg, hann hunden hentes av eier. Lotta fortsetter å leke etterpå, og er ikke påvirka av det som har skjedd overhodet.
4 økter totalt i dette søket, med dralek mellom.

Søk4: på bane. Smeller m te, en boks m te. La inn en boks m lær som forstyrrelse (ikke lurt ifølge min mentor, men siden jeg er spontan av meg, så ble det likevel gjort). I første økt markerte hun på lær. Gav seg med en gang da hun ikke fikk belønning. Etter dette snuste hun bare litt nyskjerrig på lærboksen og dekkmarkerte på te. 4 økter der jeg flytta boksene mellom øktene. Dralek og jakt på pølsebit mellom.

Søk5: kasser på vegg. 16 stk, 3 lærbiter. Finner 1 som ligger ca midt i kassestabelen (4 x 4 kasser). En del skraping og biting i kasse. Venter henne ut. Bedring. Rask belønning m klikk på rett sted og pølse som belønning. Ball kommer flyvende det øyeblikket hun blir stående litt. Økende tendens til frysmarkering. 5 økter m ballek mellom og pølsesøk etterfulgt av fokustrening mens mor bytter om på kassenes plassering. Avslutter mens hun vil søke mer. Pause i bil.

Søk6: 16 kasser på vegg. 3 lærbiter. Ballek mellom økter, fokusttrening før ny økt. Finner 2 lærbiter. Frysmarkerer. Virrer ut en periode etter at første funn fjernes. Første funn lå høyt - aller øverst, så hun fortsetter å søke øverst på kassene lenge, blir så sliten og tar seg «noen runder» der hun må kalles inn igjen. Tar seg inn etterhvert og søker lenge og metodisk og finner lærbit nr 2. Tre økter med treff på denne før vi avslutter for dagen med intens ballek.

Konklusjon av dagen:
Hun tåler mye aktivitet, og lang tur med mye løping og andre hunder før trening. HUn har blitt mye mer fokusert enn tidligere, søker metodisk. Er veldig motivert og vet hva som forventes for å få belønning. Lar seg henke inn hvis hun virrer ut et øyeblikk. Og jeg tror at selv om jeg gir etter for egne impulser av og til og «tester» henne litt, om enn på en noe pedagogisk lite gjennomtenkt måte, så tåler hun det. Og tar seg raskt inn igjen og forstår hva jeg ønsker.
:) Perfekt hund :) for en ikke fullt så perfekt fører ;)

—————

Tilbake