Smellertrening 8.september

08.09.2015 19:49

Smeller-trening med Lotta i dag. Utrolig morsomt - for hun klatrer gradene med sjumilsstøvler for tiden. Veldig motivert for trening, hun haler og drar hele vegen inn i treningslokalet og kan ikke vente med å komme i gang. Har overhodet ikke tid til tissepauser de tre timene vi trener.

Søk 1: Hun søkte etter en draleke, på kasser, 6 stk som lå etter hverandre. Hun gikk rett inn i søk, markerte rett med dekkmarkering. Korte økter med lek mellom, vekslet mellom ballek og dralek. Det varierte hvor i «landskapet» kassa med leken var plassert. Hun fant den uten tvil hver gang og markerte tydelig.

Søk 2: søk som i 1, men på 2 x 5 kasser (2 rekker hver med 5 kasser etter hverandre). Veldig på, høy motivasjon for søk, søkte metodisk og ryddig, tendens til dekkmarkering. Korte økter med lek mellom.

Søk 3: søk som i 1 og 2, men på 3 rekker x 4 kasser, Gikk rett i søk, men fallt litt ut da en fremmed «snakka til henne». Gikk ut i søk igjen på kommando. Dekkmarkering, høy fart. Etter tre korte økter fallt hun litt i energinivå fordi hun var sliten og tørst, og fordi hun oppdaget at fører (kremt…) hadde mista en ball ut av lomma - og den ville hun gjerne leke med. Da ble det pause ;)

Søk 4: som de foregående, 3 rekker x 4 kasser, leken gjemt i annen posisjon enn i forrige søket. Veldig motivert, dekkmarkering. Kort økt for å holde på tempoet.

Søk 5: Som de foregående; 4 rekker x 4 kasser. Motivert, dekkmarkering. Søkte metodisk. Fire korte økter med lek mellom.

Søk 6: Søk på vegg - på bruskasser. Søkte etter en bomullspad som har lagt i te. Først med 2 x 2 kasser. Rask markering, tendens til frys-dekk-markering. Korte økter som enten ble belønnet med godbit på rett sted, eller ball som kom flyvende og traff kassa ved te-paden. Korte lekeøkter mellom med ball som holdt tempoet oppe. Økte etterhvert til 3 rekker med 2 kasser i høyden, det gikk utmerket. Veldig motivert for å søke.

Søk 7: Som i 6. På 6 kasser stablet tre langsetter veggen og to i høyden. Motivert og så fokusert på søket at hun ikke brydde seg om ball som kom susende ved rett markering, og heller ikke ville leke med ball. Hun ville heller bare fortsette å søke - ble belønnet med godbiter på ret sted, og godbiter som deretter ble brukt som kasteleke langsetter gulvet.

Søk 8: Som søk 7. Men økte til 12 bruskasser, fire langsetter veggen og tre i høyden. Godbitbelønning. snuser systematisk og effektivt. Snuser tydelig og bevisst. Markerer med dekkmarkering på lave funn, og frysmarkering på funn i ståhøyde. Veldig motivert. Har korte «pauser» der hun virrer litt rundt i rommet, men henter seg inn igjen selv. Fører-feil en gang da fører ropte henne inn og aktivt satte henne i søk ved kommando og håndbevegelse -ved å ta styring istedetfor å la henne styre selv faller hun litt, og blir mindre gira på å jobbe. Fører skal skjerpe seg….

Søk 9: som søk 8. Tepad ble lagt høyest oppe. Hun måtte jobbe en stund før hun fant den, snuste seg systematisk over alle kassene. Fant den og reiste seg opp på bakbena og tendens til frys stående på to ben.
Korte økter, 4 stk, med kort lek mellom med godbiter. Avslutter med ball-lek-økt og dralekøkt.

Veldig flink bisk. Morsomt å se hvordan hun på få uker har progrediert fra å ikke like kassesøsk på gulv, til i dag gå hel konkurransebane med 16 kasser. Og hvordan hun på en uke har lært kassesøk på vegg fra to kasser til 12 kasser, uten problem. :)

 

—————

Tilbake