Smellertrening, tredje gang.

26.09.2017 23:01

Den tredje smellertreningen til Nova.
 

Økt 1:
I kveld startet vi med en økt med banesøk på 2 baner. Hun fikk id-lukt på lærbit i smeller, og den greia forstår hun godt nå; stikker snuten langt ned i boksen og puster skikkelig inn, rolig og kontrollert. Ittno stress. Deretter ble hun satt i søk på bane, duplikatet lå i 2.boksen. Hun slo med en gang, og jeg lot henne bli stående på boksen mens jeg belønnet og belønnet.
Bane nr 2 - der var duplikatet i 4.boksen: hun skannet over alle 6 boksene, skannet tilbake og slo på 4.boks. Igjen ble vi stående ved boksen slik at vi får forsterket posisjonen ved rett duplikat med belønninger. Jeg fikk også dratt markeringen henne ut, slik at nå er det rett før hun fryser på boksen :)

 

Økt 2:
Banesøk på 4 baner. Som i økt 1 fikk hun først smeller. I første bane var duplikatet i boks 4, og som på forrige runde skanner hun alle 6, går tilbake og slår på boks nr 4. Jeg lot henne jobbe seg gjennom alle fire banene tilsvarende som i økt 1. Etterpå ble det lekerunde med sosial dralek. Idet jeg putta leken i lomma løp hun bort til en bane, snuste raskt over og ble stående på boks med duplikatet i. Jeg løp frem og belønnet :) Super-flink super-Nova :)

 

Økt 3:

Vi startet med kassesøk. HUn fikk bare rikelig med belønning for å vise interesser for 3 av 4 kasser jeg hadde lagt ut. De tre hadde selvfølgelig duplikater liggende gjemt inni.

Økt 4:
samme som økt 3, men mye kortere. Sliten valp, og litt sliten fører (som trener Lotta og Nova om hverandre hele tiden nå, så fører har ikke pauser ;) )

 

Jeg skulle ha fått tatt noen bilder av Nova i kveld, men det rant bort i engasjementet over selve treningsøktene og fokuset på å jobbe med hundene  :)