Søk på kjøretøy for første gang.

15.03.2016 21:38

Smellertrening med Lotta i dag. Søk på kjøretøy for første gang.

Søk 1:
Jeg la ut 6 lærbiter med ID-lukt. Lotta fikk smeller og ble satt i søk. Hun forstod hva hun skulle og søkte over kjøretøyet - en lift som var brakt inn i trenigshallen. Ikke spesielt ryddig søk, men etter et par minutter fant hun første lærbiten, og det trigget henne, så dermed fant hun ganske raskt andre lærbiten også. Etter litt virring rundt liften, der hun tok noen svinger ut og søkte på et hopp som stod rett ved, samt en lengre sving bort til kassevegg, tok hun seg inn og fant en tredje lærbit. I starten av søket var hun altfor høy, på grensa til stressa. Så jeg måtte stoppe opp etter lek og ta henne ned med godbiter og omvendt lokking.
Etter denne økten ble det pause i bil. Som før belønnes hun ved at jeg kaster ball mens hun fryser, og bytter ballen -etter litt lek - mot godbiter.

Søk 2:
6 lærbiter som forrige søk. Men denne gangen fikk Lotta smeller mens jeg satt med ryggen til liften og Lotta hadde liften i synsfeltet. Hun virret enda mer enn ved første søket, falt ofte ut av selve søket, snuste litt på gulvet, og for første gang ever så løp hun ut mot en annen hund som trente i hallen. hun tok seg inn og stoppet på kommando. Jeg ble litt streng, og satte henne tilbake i søk. Hun fant da først to lærbiter ganske raskt etter hverandre, og etter noen runder med litt ytterligere virring fant hun to biter til. Pause - lang en - i bil.

Søk 3:
6 lærbiter, smeller som ved 2.søk. Men alle lærbitene var gjemt på kun ene siden av liften. Dessverre ble hun også dette søket stadig forstyrret av hoppet som stod rett ved liften (jeg hadde flyttet det litt lenger unna enn ved første søk, men ikke langt nok tydeligvis).
Hun fant tre lærbiter, med noe som jeg for min del syntes ble litt «mas» mellom hvert funn.
Ny pause i bil for frk «dårlig-konsentrasjon-for-dagen»!

Søk 4: 6 lærbiter, smeller som forrige gang. Men nå var alle 6 lærbitene gjemt på motsatt side, lengst mulig unna hoppet. Og hun fikk ikke lov - overhodet - å så mye som se i retning av andre hunder. Hun fikk enda bedre belønninger, enda mere ballek og mye mer kjøttbiter i bytte enn ved de forrige søkene. Hun tok seg betraktelig opp, og ble mer fokusert og ryddig i søket. Fant 5 av 6 lærbiter (jeg stoppet henne etter funn av femte). Hun fikk maks belønning etter femte treff, med flere never med gode godbiter som siste belønning før ut i bil.

Hva jeg lærte i dag: Hun har heller dårlig evne til å konsentrere seg om dagen. (Siste 3 - 4 dager har hun vært litt «tenåring» i oppførselen hjemme…), men evner likevel å finne det hun settes i søk for å finne, og er motivert, selv om hun virrer ut til tider og ikke er på nett.
Det jeg gjorde rett i dag - var å ha korte økter, der jeg stoppet henne før hun fant alle 6 lærbitene. For å slippe å tvære ut om hun ev skulle slite med å finne siste, og dermed risikere å dale i energi og motivasjon.

Plan videre: Fortsette å trene korte økter. Ikke mase på henne, men samtidig henke henne inn fysisk og starte søket på nytt om hun «Virrer seg ut». Og ha superbelønninger når hun gjør det hun skal :)

 

Tilbake