Status

08.01.2023 18:23

Dagene går ganske raskt avgårde. Spesielt når man ikke "rekker" så mye hver dag. Tre -fire dager etter forrige kur kom diareen, men ikke så intens og langvarig som etter første kur. Og denne energiløsheten tok meg skikkelig. I tillegg til tørr munn og metallsmak. Men jeg får i meg nok mat og drikke - jeg spiser det jeg faktisk får i meg - helst noe energitett - og tar paracet og kvalmestillende når jeg kjenner at jeg trenger det. Fredag var jeg til ny MR for å se effekt av kurene på svulst-størrelsen. Svaret får jeg kommende fredag. 
Fredag dro også jeg og mannen min sydover - vi hadde planlagt en "kjæreste-helg" kombinert med å hente et bur (i nærheten av Lillehammer) som jeg hadde bestilt spesiallaget til min nye bil. Vi hadde bestilt to overnattinger - fra fredag til lørdag rett syd for Dombås, og fra lørdag til søndag på Scandic hotell Lillehammer.  Mannen min er sjåfør, bærer og det meste. Jeg orker ikke så mye før jeg føler meg utmatta. 

Det ble noen skjær i sjøen. Fredag var E6 over Dovre stengt. Og det var usikkert når den ville bli åpnet. Så da tenkte vi - vi kjører til hytta på Røros, og kjører via Folldal til Hjerkinn, Dombås og Lillehammer. 
Fredag til hytta, der vi koste oss med god mat, morsom norsk TV-serie og fikk slappa av. Lørdag morgen kjørte vi sydover. Rundt kl 17 var vi fremme hos bur-produsent Aluconsult, fikk henta buret, kjørte til hotellet og sjekka inn der. Ved innsjekk fikk jeg beskjed om at de hadde a-la-ccarte-restaurant, som var åpen fra 18 - 22 og at det bare var å møte opp der om man ønsket. Jeg betalte også for tilgang til sauna-avdelingen. Og det første vi gjorde var å ta på oss badetøy og bruke en time i diverse badstuer, og bassenger. Veldig deilig. 
Etterpå var vi sultne og dro derfor til hotellets restaurant. Den var full - fikk vi vite. Og dessuten måtte vi bestille bord i forkant. Det hadde de ikke sagt noe om i resepsjonen. Vi spurte kelneren i restauranten om det var mulig å sitte et annet sted på hotellet og spise der, ev bestille fra restauranten, men ble kontant avvist at det var en mulighet Jeg ble oppgitt - for da var jeg mer enn bare sliten. Jeg var helt utkjørt - slapp - utmatta - og visste at det å dra ned til sentrum i Lillehammer for å lete etter noe å spise ville jeg ikke greie. Rett og slett. Så jeg mista helt motet og måtte sette meg ned på en stol mens mannen min gikk i resepsjonen og forhørte seg litt mer. Han fikk beskjed om at hvis vi gikk i baren og bestillte noe å drikke der, kunne vi også bestille "hamburger-meny". 
Vel - så da gjorde vi det.....

Første utfordring i baren: Jeg ba bartenderen om et glass rødvin med lite sukker i. "Nei det finnes ikke" var beskjeden. "For det finnes ikke viner med lite sukker i!".

Altså - DET er jo tull. Vinmonopolet selv graderer jo viner etter sukkerinnhold. Så jeg prøvde å si noe om det - men ble krasst avvist av en ganske ufin bartender. 

Han nekta plant - og mente jeg burde drikke hvitvin. DET tåler jeg ikke - pga allergi. Så jeg gav beskjed - jeg vil ha RØDVIN. Og til slutt gav jeg opp å få et glass vin med lite sukker og bare pekte på en flaske som stod der -som han helte et glass til meg fra. 

Deretter kom han med "burger-tallerken". Jaja.....vomfyll i hvert fall. Tørt burgerbrød som jeg kjente igjen som "billig-ferdig-burgerbrød" man kjøper på Rema. Burgeren selv smakte ingenting. Agurkskivene og tomatskivene var vassne. Ikke noe særlig dressing eller krydder. Pommes frites som fulgte med var tørre, uten salt, smakløse. Og "dressingen" som kom i en skål var sur ketschup. Så jeg spiste kjøttet for å ha noe i magen og lot resten ligge. 
Mannen var fornøyd - han ble mett. Og DET er det viktigste for han. Han føler seg syk når han kjenner på sult - han har en forbrenning av en annen verden, er  høy (nærmere 2 meter....) og ganske tynn - og det å få i seg ett eller annet er viktigere enn hva det smaker. 

Så etter at jeg hadde spist kjøttet og han tallerkenen sin, dro vi på hotellrommet, så på Tv og sovnet....

Opp og hopp til frokost i dag. "Norges beste" reklamerer de med selv, hotellet. Men det var det ikke. I tillegg var hele salen "reservert" til to idrettskretser som var der for å gå skirenn. Greit nok det - men det å ha så få bord igjen til hotellets andre gjester at det blir vanskelig å finne et sted å sitte, er ikke helt innafor når man betaler 2000 kr for en natt. 
Etter frokosten, som inkluderte en kopp besk og dårlig kaffe, hadde jeg fått nok. Så da pakka vi, og kjørte hjem. Og heldigvis var E6 over Dovre åpen, så hjemturen gikk ganske radig. Det blir siste gang jeg bruker dette hotellet. Når man betaler så stor sum for en natt bør man også kunne forvente god mat, og service-innstilling fra ansatte. Begge deler glimret ved sitt fravær.

Og buret - fra Aluconsult - passa perfekt i bilen (som stod hjemme, siden vi kjørte sydover i uværet med vinterbilen - landcruiseren). Så nå ser jeg frem til å kunne komme meg litt mer ut med My, og trene i treningshall innendørs de dagene jeg ikke har energi til turer utendørs. 

Moralen fra helgen: Dropp Scandic hotell Lillehammer. Null service-mind, elendig mat. Bestill gjerne hundebur fra Aluconsult. Maks service-mind. Gode produkter. 

 

 

 

—————

Tilbake