Taxol

18.03.2023 22:52

Godt i gang med runde Taxol-kurer. Så langt 3 av 12. 
"Alle" sa at Taxol ville bli en enklere sak å håndtere enn EC90. Vel - DET er en sannhet med store modifikasjoner. I hvert fall for min del. 

Under første kur fikk jeg akutt allergisk reakjson med brystsmerter og pustebesvær. Smertene gav seg når de stoppet infusjonen. Jeg ble lagt inn, og grundig sjekket mtp hjertet, som heldigvis ikke hadde fått noen akutt skade. Og så ble infusjonen igjen startet - etter en ekstra forbehandling med Dexamethason (steroider) og antihistamin. Og det gikk greit  mtp akutte reaksjoner. Og det ble bestemt at før alle kurer skal jeg både ha tablettbehandling med steroider og antihistamin 2 timer før,  OG intravenøs forbehandling rett før kuren settes. 
Men - det gikk ikke fullt så greit mtp andre reaksjoner. Tarmen min liker ikke taxol. Så jeg fikk tredje dag etter kuren kraftig vanntynn og hyppig diare, sterke magesmerter i tilegg til smerter fra hofter, rygg mm. Tørr munn, sår på tunge og tannkjøtt, alt smaker metall. Og slapp. 
Før andre taxol-kur fikk jeg utskrevet immondium, som skal stoppe diare. Det er mulig det hjelper, men uka etter andre kur ble ikke noe bedre. Da startet tarmproblemene allerede noen få timer etter infusjon, og vedvarte gjennom hele uka. Men siden jeg hadde "færre enn 8 tømminger" og inntok færre enn maksdosen immodium (som er 8 tabletter per døgn), er valget å kontinuere behandingen som planlagt. Og jeg ønsker jo ikke selv heller å avbryte behandlingen. 

Det ble ikke bedre etter tredje kur. Vedvarende plager med tarmen i en slik grad at jeg i løpet av en natt kan rase ned 2 - 3 kg pga væsketap. Tørrhet og smerter i munnen, smerter i muskler og ledd, magesmerter, uttalt slapphet. Tørr hud, periodevis prikkinger og nummenhet i fingre. Hovne ledd og fingre. Og snodige smerter i urinblæren, uten ellers tegn på infeksjon. PÅ toppen av det hele ser jeg ut som jeg har fått vannkopper, med utslett - kløende blemmer. De blør kraftig når de brister. 
Og fordi alle slimhinner blir tynne, skjøre, tørre og vonde, så betyr det også slimhinner vaginalt. Jeg prøver alle råd jeg får, alle remedier jeg kan bruke - både reseptbelaggte og reseptfrie, som ikke er frarådet ved kreftsykdom. Men effekten er minimal. 
 

At jeg ikke har hår på hodet anser jeg som det minste "problemet". 
 

9 kurer igjen av taxol. Jeg teller ned. Og innser at våren 2023 kommer nok i stor grad til å bli brukt på sofaen. 

—————

Tilbake