Tilbake til treningsmodus

24.08.2016 22:00

Gradvis nærmer vi oss noe som kan kalles treningsmodus. Forrige uke var Lotta overhodet ikke på nett. Vi prøvde oss på trening, og det gikk såder. I helgen var hun "demohund" på smellerkurs i regi av Doglife, og da var hun ganske på, men de søksøktene var ikke lange, det var øvelser hun kan ut og inn, og i tillegg ELSKER hun romsøk mest av alt, og det er i seg selv en belønning. Så ikke vanskelig selv for en lite "treningsmotivert" Lotta å gjennomføre.
Mandag var vi på smellertrening i regi av nyetablert klubb "Spesialsøk Trøndelag". Og det gikk åt skogen - det var varmt, hun var daff og mer interessert i alle andre lukter "rundtomkring"  enn akkurat id-lukter. Vi prøvde først å trene utenfor lokalet (hangaren - "hundhallen på Lade") -hun bare peste og virret, og alt ble halvhjertet. Deretter prøvde vi innendørs - like lille. Så jeg gav opp - ganske varm og sliten i hodet jeg også - og kjørte til Hestsjøen der hun fikk bade og apportere i vann - noe hun elsker. Mye morsommere :)

I går, tirsdag - begynte vi på nytt lydighetskurs hos Cathrine Sallaup i regi av Doglife. Og Cathrine er magisk :) (ELSKER den dama!!) Så plutselig var Lotta på nett igjen :) En kjempefin kveld der jeg kjente at motivasjonen og troen kom tilbake. :)

I kveld dro jeg og Siri med Lotta og Oskar på trening for oss selv - smellertrening. Og Lotta var supermotivert, og ganske høy - til tider FOR høy - noe som er helt greit. For hun er enkel å ta ned et hakk når det trengs. Vi startet med romsøk - og Lotta var på nett med en gang, søkte uten tendens til falle av og kunne holdt koken så lenge som helst. Etter et par økter med romsøk gikk jeg over til diskrimeringssøk i kasser. Hun må TVINGES til å bruke sin lille blonde hjerne så hun lærer å diskriminere når det er DET hun skal. Og i løpet av kvelden og gjentatte søk der vi skiftet mellom to id-lukter med ene som stadig forstyrrelse mens den andre ble presentert i smeller, kom vi et skritt videre. Som belønning fikk hun et nytt romsøk før vi avsluttet for kvelden.

Så nå er vi i gang igjen for høsten. Med smeller og med lydighet. Og jeg har troen på at dette blir bra :)
Og Lotta er den perfekte hunden for meg - Energisk, høy, driftig, KAN bli litt skarp om hun trigges, har temperament og viser det ovenfor meg som hn stoler 100 % på. Kanskje ikke helt gjennomsnittsspanielen, men absolutt et arbeidsjern med vilje, arbeidsglede og høytemperert temperament :)

—————

Tilbake


https://www.facebook.com/Nesevisa/videos/10153647769091761/