Timeout

02.02.2016 23:33

Trening med hund er timeout. Fri fra alt annet. Avkobling.
Avkobling fra en krevende jobb. Avkobling fra det som ev er trist eller tyngende å tenke på eller gruble over.
Så siste tiden har jeg og Lotta trent en del. Og jeg har sovet godt om nettene mye takket være det tror jeg.

I helgen var vi -dvs egentlig jeg - på instruktørkurs-helg igjen. Lotta var med på søndag, da vi praktiserte enkelte oppgaver på egen hund. veldig morsomt og lærerikt. Vi gjørde øvelser og løste oppgaver kun for morro skyld. Vi prøvde "do-as-I-do"-trening. Morsomt. Og Lotta tar raskt hva jeg vil at hun skal gjøre når vi trener inn nye "triks", av sorten "morsomme triks uten mål og mening" :)

Mandag kveld trente vi lydighet og grunnferdighetsøvelser hos Sportshunder igjen. Sitt og bli - der mye løste seg med ett enkelt tips fra instruktør. Og "Fri ved fot" blir stadig bedre med pirk fra Sissel (kjempetakknemlig for pirk!!). Utgangsstillingen er nå omtrent i boks. Vi har "kassert" kassa og greier oss nå uten slike hjelpemidler i akkurat den øvelsen.

 

I kveld trent vi smeller. Jeg og Lotta, dro sammen med Eirun og Lita. De to andre trente på sitt og hadde det veldig morsomt. Jeg trente først tre økter med kassesøk på gulv med Lotta. Hun er supermotivert, søker metodisk over alle 16 kassene, og frysmarkerer.
Deretter hadde vi to økter med romsøk med ID-lukt. Jeg gjemte da tre små lærbiter med ID-lukt i en del av hallen, mellom paller, oppå bord og inni annet utstyr som stod plassert. Hun fikk smeller og ble satt i søk. Og lette metodisk og logrende og med høylydt snusing til hun fant alle tre. Kjempeflink!! Hun er så flink at jeg er kronisk imponert over henne.
I siste søket gjorde vi det samme, men da var jeg teit nok til å gjemme siste lærbiten litt for langt opp og bort fra kanten av en palle, så hun rakk akkurat ikke frem til den. Men det var tydelig at hun hadde den i nesen, og etter å ha strevd lenge med å lokalisere den helt nøyaktig belønnet jeg henne for å være ganske nær, og deretter gjemte jeg den en gang til, men innenfor rekkevidde. og dermed fikk vi avsluttet enda en fantastisk trening med en tydelig frysmarkering, og feiring av 17.mai og julaften på en gang.

Før hvert søk ble hun hentet i bilen. Da må hun nå sitte og vente rolig i bilburet til jeg har tatt på henne markeringsvesten. Satt på kobbel og beordret henne ut av bilen og i sitt ved siden av bilen. Deretter går hun fri ved fot inn til søksområdet. Hun må sitte til jeg har tatt av henne kobbel, og gitt søks-kommando. Hun belønnes etter hvert treff med ballek og godbiter, og må sitte rolig før hun settes ut i neste søk. Etter hver økt følges hun ut til bilen, og må da sitte og vente ved siden av bilen til jeg har tatt av henne markeringstrekanten og kobbel, åpnet bilbur og beordret henne til å hoppe inn. Hun er superlydig og alt dette går som en lek nå. :)

Etter treningen i kveld, kjørte jeg gjengen min hjem, spiste litt og dro deretter til Vigdis og Per og fikk pleiet mine abstinenser etter Sara med å kose med halvbroren hennes Vimur. En utrolig KOSETE og snill godgutt. Og ingen hunder lukter så godt som irsk-settere..... ‹3

—————

Tilbake