To dager etter 2. EC90-kur

29.12.2022 22:32

To dager har gått siden andre kur ble satt. Og fordi jeg ble så dårlig etter første, ble det bestemt at jeg i tillegg skulle få 1 liter ekstra væske intravenøst. For å forebygge sterke magesmerter og diare. Og i tillegg hadde jeg (og kreftlegene) nå den erfaringen at jeg ikke helt reagerte som "de fleste" med forstoppelse og intens kvalme. Men med sterke magesmerter og vanntynn diare. 
Jeg fant også ut etter første kur at noen matvarer gjorde meg dårligere enn andre. Og at det jeg tålte best var av alle ting rømmegrøt..... 

Så jeg hadde bestemt meg for å være veldig forsiktig i matvegen og kun spise små porsjoner rømmegrøt de første dagene etter kur. 

Så tirsdag: -kur ble satt, og væske ble gitt ekstra som planlagt. Under kuren får man noen side-effekter - som ble informert om i forkant av begge de to jeg nå har tatt. Press og tetthet i nesen, trykk bak øynene, metallsmak bak i svelget. Og hånden der veneflonen settes blir veldig kald - så den ble pakket innn i varmeteppe - noe som hjalp mot ubehaget av kuldefornemmelsen. Og etter kuren tisser man rødt - samme rødfarge som væsken i slangen på bildet under.... Jeg dro hjem. 3,5 timer etter kur fikk jeg som forrige gang en merkelig type forsinket svelgrespons som gjorde det vanskelig å svelge, men det gikk raskt over. I løpet av et par timer. Jeg fikk lette magesmerter som ble bedre og nesten borte med paracet. På kvelden ble jeg akutt kvalm, men hadde god effekt av ekstra kvalmestilende tabletter. Og jeg sov dårlig første natten etter kur, pga - sannsynligvis - Dexamethasonen - den gjør meg veldig "aktivert" i hodet. Men ikke i kroppen. Så den "energiboosten" jeg på forhånd leste om at en del får pga kortisonet, merker jeg lite til. 

Etter første kur var jeg også veldig plaget med hjertebank. Nå har jeg tatt det fysisk mer med ro enn jeg gjorde etter første kur, og kun merket litt hjertebank et par ganger.

Så alt i alt bedre enn etter første kur.  Verste plagen er slappheten - fatiguen - og dyspepsi (sure oppstøt) - men det er lite å klage på sammenlignet med magesmertene etter første kur. Tørre øyne - viscotears hjelper godt. Tørr munn - så jeg nipper til pepsi max eller farris hele tiden. Tygger salte sukkerfrie pastiller mot munntørrheten også. Det hjelper. Har fått aversjon mot kaffe, saft og te. Takler ikke lukten av fersk fisk (jeg som egentlig elsker fisk....). Men det går nok over når kurene er ferdige. Og håret har nå falt av. Små små stubber sitter i enkelte steder (men er barbert helt ned), og faller nok ut kommende dagene de også. Jeg har fremdeles øyenbryn og øyevipper - og håper de blir sittende. 

My tåler også sitt nye liv som selskapshund godt. Hun får ofte tur ut på ettermiddagen sammen med far i huset, og Diva. Og aktiviseres med godbitsøk i hagen - både hun og Diva. Godbiter innendørs mot enkle lydighetsøvelser. Og hun er jo så hypersosial at det viktigste for henne er å få være sammen med tobente hele tiden. Og det får hun jo nå. Diva har også endret seg etter at jeg ble syk. Hun NEKTER å forlate min side. Vil ligge inntil meg hele tiden. Følger etter meg. Noe hun ikke har gjort før. Så hundene oppfatter nok mye mer enn vi ofte tror. 

—————

Tilbake