Treningskveld på Bioforsk

04.05.2017 22:34

I kveld dro jeg og Siri med Lotta og Oskar til Bioforsk for å trene sammen med Stig og noen flere. Da vi ankom hadde Stig allerede planlagt søksøvelse for oss :) Så vi kunne gå rett til dekket bord, så og si :) Veldig snillt syns jeg, så jeg ble veldig glad :)

Stig hadde lagt ut små skinnbiter med ID-lukt på kjøretøy-deler (jordbruksmaskin) som stod ute. Jeg fikk smeller til Lotta med samme lukt. Lotta hadde ikke søkt før på akkurat dette "kjøretøyet", og i tillegg blåste det litt, og noen små regndråper fallt innimellom, men heldigvis ikke så mye at det ble "regnvær" utav det.
Så Lotta fikk smeller, og jeg satte henne i søk. Regelverket tilsier at jeg både må holde en viss avstand til kjøretøyet det søkes på, og at jeg ikke får animere Lotta til å søke på visse deler, markere visse steder osv. Jeg kan bevege meg rundt for å holde følge med Lotta, og ev om jeg vil "dra" henne med meg ved å bevege meg. Man får trekk om man ved lyd eller tegn tilkaller hunden, eller setter hunden i søk på nytt, uten at der har vært gitt signal fra dommer om positivt funn.

Jeg er utrolig fornøyd med Lottas motivasjon for å søke. Hun holdt det gående i 10 minutter; jeg stoppet da søket etter at hun fant siste duplikaten (5 stk tilsammen som var lagt ut). Men hun kunne nok ha fortsatt og fortsatt :)

 

 

 

 

—————

Tilbake