Utstilling NKK Leangen 2.juli 2016

02.07.2016 20:34

Siden jeg har en datter som elsker å handle og stille hund, blir det til at vi stiller en del. Mindre i år enn tidligere, dels pga tid og dels pga andre interesser. Men denne helgen er viet utstilling for alle penga, og i dag gikk Eirun med Lotta på NKK Leangen.

 

Lotta har et veldig vakkert trav når Eirun handler henne - de har funnet tempoet og takten i ringen, og det vinner hun på, men selve oppstillingen knoter de litt med. Jeg har lært Lotta fristilling i stå. Så jeg tror det er beste måten å vise henne på i stående posisjon. Eirun har ikke helt funnet ut av det ennå, hvordan hun finner det enklest å stille opp Lotta, så derfor ble det en del rusk der i dag i ringen. Lotta vrir på seg og Eirun stresser litt, og faller for fristelsen å prøve å "løfte og dra" Lotta inn i rett posisjon. Hvilket absolutt ikke funker for Lotta.

Men det ble likevel Excellent, rødt. Og det er jeg strålende fornøyd med. Flinke jenter begge to :) 

 

Det jeg ser er at norske dommere liker Lotta. Utenlandske dommere er ikke veldig vegeistret for henne - hun er nok for moderat, for "lite" pelset og for lett i kroppen. Dommeren i dag (Norsk dommer - Vidar Grundetjern) hadde tydeligvis gjennomgående sansen for de lettere springerne. Noe jeg syns er oppløftende mtp rasen som helhet. De er brukshunder - de skal ha fysikk og eksteriør som er forenlig med bruk. Først og fremst.  :)

dagnes kritikk av Lotta, ved Vidar Grundetjern:

utm type, meget godt hode som ønskes noe lenger, god hals, noe fremskutt skulder, utm brystkorg god overlinje, noe knapt vinklet framme, korr vinklet bak, utm pels og hale beveger seg meget godt korr bitt

—————

Tilbake