Utstillingsdag 3.juli 2016

03.07.2016 19:12

En lang dag. Jeg er mer enn vanlig sliten for å si det slik.
Eirun hadde tatt på seg å handle Monty, en energisk, sterk og typisk "18-mnd - testing-testing-ustyrlig" hannhund av rasen ungarsk vizla, korthår.
Så etter å ha avlevert Lotta til vår kjære oppdretter, som skulle stille henne på spanielspesialen i dag (handler Rikke - gjorde en kjempebra jobb :) ), dro vi rett til Leangen og ankom der kl 0830. Monty kom ca kl 09, og han reagerte som den energiske, noe usikre unghunden han var; han satte på bremsen og syntes dette var dritskummelt! Så de neste tre timene jobbet Eirun (avløst av meg) med å få Monty på nett. Hvilket ikke var det enkleste i verden - han takler ikke frustrasjoner så lett, så det ble mye bjeffing (han har kraftig røst som tar tak i trommehinnen....) og napping, der han også tok tak i kobbelet med tenna og nekta å slippe, og hopping med mer. Så jeg var en smule pessimist mtp handling i ringen. Derfor dro jeg meg unna (Jeg er ganske myndig av meg - og Monty ble ganske frustrert av meg og min grensesetting...)  når Eirun og Monty skulle inn, og stod på avstand og tok bilder. Og trodde ikke mine egne øyne; Eirun fiksa jobben! Hun fikk ungstuten til å gå pent, og når han på et tidspunkt la inn "protester" i form av napping, hopping og bjeffing, fikk hun han galant ned i "sitt", "ligg" og deretter opp igjen i "stå". Så de endte opp med CK (certificat) og CACIB :) Flinke jenta mi!!!  Og de gikk videre til gruppefinalen for gruppe 7, og ble der BIG3!! Dvs tredje beste stående fuglehund. Og når det er Vigdis Nymark som tar førsteplassen med en utrolig flott hannhund (Strihår vorsteh Schnell) så henger den tredje -plassen veldig høyt!! Så stolt jente og stolt mor. At det striregna under gruppefinalene får så være - hvem bryr seg om slike bagateller i en sådan stund?  :)

Dagens kritikk av Monty:


1 Excellent CK 1.BHK CACIB BIR 2260 Kritikk Speldraget's G-monty
staselig herremann. vakkert hode. vakker hals og overlinje. kunne ønsket noe mer forbryst. kunne hatt mer vinkel i overarm. normale vinkler bak. meget god underlinje. godt kryss. god benstamme og poter. meget god pels med nydelig farge. beveger seg effektivt.Klokka 17 henta jeg Lotta. Hun kom hjem med blå sløyfte. Som forventa for en ikke-norsk dommer ;- hun er nemlig "for tynn".  Jeg vil heller ha en sunn, slank og atletisk og feminin spaniel-frøken med blå sløyfer enn en tykk en som lettere får skader under trening og bruks. Spaniel er en rase som skal brukes. At dommere er så fasinert av "masse" slutter aldri å forundre meg. Mange av dem ser uansett ikke forskjell på fett og muskler..... (dagens syrlige oppstøt...) Rikke - handleren i dag - gjorde forøvrig uanset en kjempbra jobb. En slank hund blir ikke tykkere selv om handleren er kjempegod  :)

Video fra BIG-finalen gruppe 7. Som sagt - Monty er ikke enkel å handle....

 

 

—————

Tilbake