Utstillingshelg NKK Leangen 2015

05.07.2015 22:56

Denne helgen var Lotta påmeldt både Spanielspesialen, som gikk lørdag, og NKK som gikk for spaniels i dag. Helgen ble ikke helt som planlagt.
Fredag leverte vi Lotta til oppdretter, som alltid stiller opp med en hjelpsom hånd eller fire når vi trenger det. Lotta overnattet der hjemme hos sin mor Bitten og kullsøster Alexa. Hun skulle bli med dem til Spanielspesialen lørdag og stilles der, mens jeg skulle bistå Eirun i juniorhandling på Leangen. Der skulle Eirun egentlig ha gått med Sara, noe som skar seg siden Sara pådro seg en skade torsdag som var og dermed var sykmeldt. Istedet gikk Eirun med Valaskjalvs Idun, utlånt fra Saras oppdretter. Noe som forsåvidt gikk bra - for selv om Idun er litt "virrete" så greidde Eirun å føre henne fint i ringen.

Men hun gikk ikke videre denne dagen - det lønner seg ikke å ha med seg vanskelige hunder i juniorhandler-ringen. For selv om man mestrer å handle dem på en god måte, så lønnes man ikke for det i praksis,  siden det er ekvipasjens eksteriøre uttrykk som belønnes. Og da bør hundene gå pent og ikke la seg forstyrre av fugl eller høye lyder. Og en fuglehund  som brukes aktivt i jakt går sjelden like pent som en utstillingsskolert selskapshund. At også hårfrisyren til Eirun ble angitt som grunn for trekk på totalinntrykk, er en historie som hører hjemme i Storbritannia på 50-tallet og skal ikke dveles lenge ved her.... Viktig å ha korrekt hårfrisyre når man skal handle hund.... tydeligvis. 

Kritikk-skjemaet her. Merk: Få vekk hår fra øynene. Det håret bestod av en korketrekker - enkel - foran hvert øre, resten av håret var festet i hestehale bak. Standard er visstnok oldemorknute i nakken...


Vi rakk dermed å dra til Spanielspesialen og se på Lotta i ringen. Men Lotta var daff, ingen gnist, var "sammenkrøpet" i bevegelsene og satt stort sett stille med bøyd hode. Ikke lik seg selv. Så da hjalp det ikke med en god handler (Rikke), og hun fikk en blå for dagen.
Vi dro hjem, mens jeg lurte på hvorfor Lotta var så rar. Hjemme la hun seg rett ned og sov, bare sov. Jeg ble litt stressa etterhvert fordi hun var så ute av form, og sjekka slimhinner, som var ok, kjølte henne ned med kald dusj og våte håndklær og hellte i henne rikelig med vann. Hun forble rolig hele kvelden. Midt på matten , natt til søndag, begynte hun å kaste opp samtidig som det rant vanntynn diare ut bak....Så søndag natt gikk med til å vaske gulv. Og hund.
Ingen utstilling på Lotta i dag, søndag. Som er en selvfølge når hunden er syk.

Istedet ble det ny juniorhandler -dag for Eirun med dachsen vår LIta, og de to er et vinnerteam som gjør det bra sammen. LIta er en skolert itstillingshund som kan jobben sin i ringen. Og hun og Eirun har i tillegg en veldig god kontakt. Så ekvipasjen fikk dermed i dag en 2.plass i finalen.

Lotta har fått faste, drikke og hvile i dag, og er i skrivende stund mye bedre. Heldigvis :)

 

—————

Tilbake