Vaksinering, igjen

07.01.2021 22:44

Vaksinering er ett av mine hjertebarn. Mtp barnehelse, folkehelse, få ned barnedødelighet osv. Så derfor blir jeg en smule agitert når jeg leser konspirasjonsteorier rundt dette med vaksinering. 

Jeg har selv forsket i mange år. Og kjenner mange forskere. Jeg har deltatt på mange internasjonale konferanser der jeg har snakket med mine kollegaer fra mange ulike land i verden. Og deltatt på internasjonale forskerkurs i andre land, der jeg har fått gleden av å bli kjent med forskere fra så og si alle kontinenter. 
Og vi har alle en ting felles: Vi vil finne "sannheten". Vi vil gjøre livene til våre verdensmedborgere bedre. Lengre. Med mer livskvalitet og bedre helse. Vi kjenner på ansvaret, og de færreste av oss tjener penger på forskningen. Dette er idealisme. 

Så når vi nå får en og flere vaksiner mot covid -19 så ligger det mye arbeid bak. Seriøst, engasjert, ansvarsfullt arbeid. Ikke intensjoner om å ødelegge folks helse. Eller "ta kontroll" ovver menneskers arvestoff. 
 

Her kan du lese litt om prosessen frem til en godkjent vaksine. 

I går fikk jeg selv vaksinen mot covid-19. Og har så langt altså ikke merket noen form for bivirkninger. Der finnes en del forventede og kjente bivirkninger av vaksiner, En av dem er allergisk reaksjon, såkalt anafylaktisk sjokk. Dette forekommer for alle vaksiner, og alle medisiner, og man kan ikke forutsi hvem som rammes av det. Det er heldigvis kun et fåtall. 

Selv har jeg opplevd at en av mine egne barn, to ganger, av to ulike vaksiner, har fått anafylaktisk sjokk. Han fikk behandling og kom seg. Og hans opplevelser er ikke et argument for at vaksinen, (ene var MMR) skal unntas fra markedet, og dermed øke risikoen for at mange barn istedet dør av hjernehinnebetennelse etter meslinger, at mange gravide mister barn pga misdannelser etter røde hunder, eller at menn blir sterile etter kusma. 
Og selv er jeg multiallergiker. Jeg har uttalt allergi mot enkelte medisiner. Det betyr ikke at andre ikke har stor nytte av dem. 
Men til tross for mine allergier, tålte jeg covid-19 vaksinen uten noen bivirkninger nå to første døgn etter at den ble satt. 

Så vær kildekritisk når du leser kritikk mot vaksinering på nett. Mye av den kritikken som verserer er basert på angst og følelser, ikke på fakta. 

—————

Tilbake