Valpekos

03.07.2018 15:24

Til tross for salmonella og karantene, så har jeg den innstilling at disse valpene skal jeg KOSE meg med så lenge jeg har dem. De er så vakre og energiske og sosiale og lekne. En sann fryd av noen valper, rett og slett. Så vi koser oss. Det å vaske og leke og stelle er ikke stress. Det er en del av pakka som også innebærer mye kos. 

Vi veksler mellom å være innendørs, og ute i hagen og hundegården. Jeg er så heldig at jeg har stor hage og stor hundegård på 32 kvm. Der har jeg laget aktivitetsbane for valpene, inkludert med smellerbane  ;) Tidlig krøkes osv. De har et lite basseng, de har steiner, store bildekk og annet de kan klatre på. De har baller, små apporter, draleker mm. Og de er en aktiv gjeng. 

Etter valpetesten har jeg jobbet systematisk med de tingene som valpe-testen avdekket at vi bør jobbe med. Og det har ikke vært mange treningsøktene før jeg ser at det har god effekt. Jeg har hatt god hjelp av en veldig snill og hjelpsom valpekjøper, som skal være her i byen i hele sommer, og som er innom her hver dag for å se til både sin egen valp, og som hjelper meg med de andre valpene. 
 

Denne erfaringen har likevel gitt noen reaksjoner innad i familien. For det er ikke bare-bare å få hele sommeren og ferien snudd opp-ned pga en bakterie. Ingen har noe skyld, men uansett så må vi alle her i huset bære konsekvensene av det. Av den grunn, pluss det faktum at Lotta var veldig kvalm og dårlig gjennom hele svangerskapet, så har jeg kommet til den konklusjon at det nok ikke blir flere kull på Lotta. Jeg ønsker ikke å utsette henne for en slik periode en gang til.  Istedetfor så beholder jeg selv en tispevalp etter henne fra dette kullet, selv om det opprinnelig ikke var planen. Opprinnelig plan var å ikke beholde valp i dette kullet, men beholde en fra neste kull om ca 2 år. Men slik blir det altså ikke. Så først neste gang jeg selv skal ha ny valp, sånn ca om 4 -5 år, blir det nytt springerkull her. Og om noen lurer: Jeg beholder Vidsyn´s Alva Myrdal. Hun blir hetende Alva i hverdagstalen.  I motsetning til Alice (Mia), og Alexis (Mira) så er ikke Alva en "pleaser" som spør fører før hun kaster seg uti noe.  

Hun er en freidig, selvstendig frøken, som ikke gir så mye gratis ved dørene. Hennes oppmerksomhet og velvilje må man fortjene, har hun sagt klart fra om. Jeg tror, ufra de siste 7 ukene og valpetesten - at hun blir super arbeidshund (Om JEG er villig til å jobbe også. ), og jobbe - DET skal hun få. 


Det beste eksteriøret - vurdert per i dag, er det Mia (Alice) som har. Men jeg fordeler altså ikke valper etter eksteriør, men gemytt, personlighet og temperament. Det gjelder også den som jeg beholder selv. 

—————

Tilbake